Terug naar overzicht

Dressing en kleerkast

Stel je voor: één plek waar je kleding, schoenen en accessoires allemaal binnen handbereik zijn. Geordend en overzichtelijk om je dag stressvrij, maar stijlvol te beginnen. Klinkt goed, toch? Dit is precies wat een dressing of kleerkast op maat betekent: een plek waar je met plezier je outfit uitkiest. Droom jij ook van een dressing op maat?

Ontwerp je dressing op maat
Dressing op maat in de kleur Lorenzo Walnut

Ingebouwde dressing op maat. Kleur: Lorenzo Walnut. Bekijk meer foto's van deze woning ▸ 

De voordelen van een dressing op maat

Niet alleen benut je elke centimeter van de beschikbare ruimte, of dat nu in de slaapkamer of een aparte kamer is, ook zijn schuine zijwanden of achterwanden perfect in te bouwen met een maatkast. En dat is niet het enige voordeel!

Jouw dressing op maat

Een dressing op maat kan heel wat gedaantes aannemen, dus je hebt een pak mogelijkheden op het vlak van afwerking en indeling. Ga je voor open of gesloten kasten? In een luxueuze U-vorm of praktische L-vorm met hoekkast? In één of meerdere kleuren? We helpen je op weg naar de perfecte kleerkast voor jouw ruimte.

Dressing op maat met schuine zijkant in de kleur Front White en een binnenkant in de kleur Dusty Coral

Dressing op maat met een schuine zijde. Kleur buitenzijde: Front White. Kleur binnenzijde: Dusty Coral. Handgrepen: Mini Pure.

Een dressing voor elke stijl

Onze maatkasten passen zich volledig aan jouw persoonlijke smaak en interieur aan, niet andersom. Of je nu houdt van modern, landelijk of Scandinavisch ... met de ruime keuze aan kleuren en houtstructuren  creëer je altijd jouw eigen, unieke look. De finishing touch? Elegante en duurzame handgrepen, of je nu kiest voor subtiel, minimalistisch of opvallend design ... het kan allemaal!

Kleerkast op maat met commode in de kleur Industrial Green

Wandcombinatie: kleerkast op maat met commode. Kleur: Industrial Green. Handgrepen: Tonton. Bekijk meer kasten in deze kleur ▸

Mix en match maatkasten

De meest ideale opstelling is voor iedereen anders. Misschien wil je jouw hoge dressingkast wel combineren met een lagere commode of met een eiland met een zitbank? Jij beslist. Creëer je favoriete wandcombinatie en geniet van alle comfort!

Gele ingebouwde dressing op maat in een sixties bungalow

Ingebouwde dressing op maat. Kleur: Geel geschilderde MDF. Handgrepen: Push to open. Bekijk meer foto's van deze woning ▸

Tips & tricks: de ideale afmetingen van je dressing

Less is more, maar als het over de ideale afmetingen van je dressing gaat, wil je natuurlijk voldoende plaats. We geven je enkele tips wanneer je de afmeting bepaalt:

  • De ideale diepte van je dressing is 60 centimeter, dit is de ruimte die je nodig hebt om je kleding netjes op te hangen. Heb je veel dikke jassen? Neem dan best 65 centimeter kastdiepte.
  • Voor schoenen of opgevouwen kleding zoals t-shirts volstaat een diepte van 40 centimeter.
  • Wil je je gemakkelijk aankleden en vrij rondlopen als de kastdeuren open staan, reken dan op een loopruimte van 1,2 tot 1,5 meter.
Kleerkast op maat ontwerpen in de ontwerptool

Ontwerp je kleerkast op maat

Een dressing in U-vorm? Open of gesloten? Kies, klik en creëer online je ideale kleerkast in enkele eenvoudige stappen. In de stijl, de kleuren en afwerking die jij wil.

Hand met gratis kleurstalen voor je maatkast
nieuwe collectie

Vraag je gratis kleurstalen

De kastkleuren in het echt zien? Vraag gratis kleurstalen aan en ontdek hoe je favoriete kleuren eruitzien in jouw ruimte.