Hoe zorg je voor een goede indeling van je kleerkast?
Ga je voor een kledingkast op maat? Slim, een kast op maat is de beste manier om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Meer zelfs, het helpt je om je garderobe goed georganiseerd te houden. Zeker wanneer je kiest voor een indeling die helemaal is afgestemd op jouw wensen. Hoe? We delen onze tips voor een optimale indeling van jouw kledingkast.
First things first: de afmeting van je kledingkast
Alles begint natuurlijk bij de afmeting van jouw kledingkast op maat. Niet alleen de beschikbare ruimte speelt hierbij een rol, ook is het belangrijk om vooraf na te gaan hoe je de kast wil gebruiken. Wil je bijvoorbeeld dikke jassen probleemloos en netjes kunnen ophangen, dan is een kastdiepte van zo’n 60 centimeter ideaal.
Benut de hoogte van de slaapkamer of dressing door voor een extra hoge kast te kiezen. Het liefst tot aan het plafond. Zo wordt elke centimeter efficiënt ingevuld en heb je bovendien geen last van stof (of spinnen) boven op de kast. Berg spullen die je niet dagelijks nodig hebt bovenaan op, denk hierbij aan wintertruien in de zomer, een extra donsdeken of een skipak.
Wil je advies bij de opmeting? Maak gebruik van onze opmeetservice, we meten de ruimte voor jouw kledingkast op maat zorgvuldig met de laser op.
Met deuren of zonder deuren?
Kies je voor een open of gesloten kleerkast? Elke optie heeft zo z’n voor- en nadelen. Zo raden wij een kleerkast of dressing met deuren aan wanneer deze zich in de slaapkamer bevindt. Niet alleen zorgen deuren voor een strakke en opgeruimde look, ook houden ze stof tegen en voorkomen ze dat je kleding gaat verkleuren.
Een kleerkast zonder deuren is ideaal in kleine ruimtes met beperkte bewegingsvrijheid, of wanneer je de ruimte enkel als dressing gebruikt. Niet alleen heb je meteen een duidelijk overzicht van je garderobe, ook kan je op die manier de prijs drukken.
De indeling: hoe kan je jouw kleerkast het best indelen?
Je wil dat je kledingkast er goed uitziet. Zowel vanbuiten als vanbinnen. Creëer daarom een goede indeling met kledingroedes, legplanken en schuiflades en vergroot de functionaliteit (én het gebruiksgemak) van jouw kleerkast.
Kledingroedes
Wanneer je bij ons kiest voor een maatkast, dan zijn de kledingroedes sowieso in de hoogte verstelbaar. Makkelijk, zo bepaal je namelijk zelf de ideale hoogte volgens het type kleding dat je wenst op te hangen, én kan je de indeling zelfs laten ‘meegroeien’ met de grootte van je kind.
Extra handig is onze garderobelift: wanneer je in een hoge kledingkast twee roedes boven elkaar bevestigt, kan je de bovenste kledingroede met de garderobelift in één simpele beweging naar je toetrekken.
Legplanken
Niet alleen de kledingroedes zijn in de hoogte verstelbaar, ook de legplanken kan je makkelijk verplaatsen. We raden een afstand van ongeveer 35 centimeter tussen legplanken aan, maar ook hier beslis je dit zelf. Legplanken hoog in de kast? Gebruik ze voor spullen die je minder vaak nodig hebt.
Schuiflades
Wil je één of meerdere lades integreren? Schuiflades zijn ideaal om ondergoed, sokken en riemen op te bergen. Kies je ook nog eens voor lades met zelfsluitende geleiders, dan profiteer je van maximaal gebruikscomfort. Hou er wel rekening mee dat een kleding- of dressingkast met lades meer zal kosten dan eentje met enkel legplanken en kledingroedes.
Zelf je dressing ontwerpen?
Benieuwd hoeveel een dressing op maat kost? Ontdek alle keuzes die jouw budget beïnvloeden, of start je ontwerp in onze handige online module en krijg meteen de exacte prijs en levertermijn.
Inspiratie: logische indeling kledingkast
Neem een kijkje in enkele van onze realisaties en laat je inspireren tot de meest logische indeling voor jouw kast op maat.