Terug naar overzicht

Het atelier van Romy: van moodboard tot afgewerkte kamer

Gesponsorde publiciteit

Wandkast op maat in MDF van maatkastenonline

Kledingkast op maat in geschilderde MDF. Kleur binnenzijde: Seashell, Handgrepen: Ingefreesd, kort. Bekijk meer realisaties in mdf ▸

Toen wij droomden over ons toekomstige huis, stond een aparte ruimte voor elk van ons hoog op het verlanglijstje. We woonden voordien in een eenkamerflat, met enkel een woonruimte, slaapkamer en badkamer. Er was dus weinig ruimte voor een persoonlijke plek. Vooral tijdens de lockdowns besefte ik hoe belangrijk het was om de deur te kunnen sluiten van mijn thuiswerkplek. Maar ook om een kamer te hebben die ik 100% eigen kon maken.

Multifunctionele ruimte

Toen we vorig jaar ons huis kochten, en de kans kregen om onze bovenverdieping in te richten, was de beslissing om drie aparte kamers te maken snel genomen: één als onze slaapkamer, één als zijn 'atelier' en één als de mijne. Mijn 'atelier' werd al snel de dumpplaats voor dozen en al mijn kleren. Toen we er net introkken had ik daardoor een absolute hekel aan de ruimte. In die tijd besloot ik wel dat ik het wel handig zo vinden om mijn kledingkast daar te hebben in plaats van in onze slaapkamer. Maar ik kon gewoon niet door de rommel en de onafgewerkte kamer heen kijken om te beslissen wat ik ermee wilde doen.

En nu, ongeveer 7 maanden later, heb ik deze kamer met succes ingericht tot een gezellige hangplek. Het is absoluut een multifunctionele ruimte, want het is zowel mijn kantoor aan huis als mijn kleedkamer en een logeerkamer, maar dat is eigenlijk een van de dingen die ik er zo leuk aan vind. Ik kom hier zelfs vaak in de zetel zitten om de bomen buiten te bewonderen, en me over te geven aan de zen-sfeer!

Ingebouwde wandkast in MDF van maatkastenonline

Het moodboard

Een moodboard is een van mijn sleutels tot succes als het gaat om interieurontwerp. Ik plan graag eerst de vibe van een kamer met behulp van inspiratie die ik vind op Pinterest en Instagram. Van daaruit analyseer ik welke kleuren, vormen, texturen ... het beste bij de ruimte passen. Pas daarna ga ik op zoek naar geschikte items. Wanneer ik iets zie dat me bevalt, pin ik het item op een Pinterest-bord. Om goede beslissingen te nemen, en te zien of de dingen die ik kies goed bij elkaar passen, maak ik de kamer ook nog na in Photoshop. Het is extra werk, maar het helpt me echt om te zien of kleuren en vormen goed matchen.

Moodboard voor de inrichting van het atelier van Romy

De inbouwkasten

Toen ik eenmaal wist dat ik de ruimte ook als kleedkamer wilde gebruiken, werd het tijd om naar kledingkasten uit te kijken. Ik overwoog een losse kast te nemen omdat die beter verplaatsbaar is, en ik hem kan verwisselen, maar ik wilde ook veel ruimte om kleding en andere spullen op te bergen, dus ik had iets groots nodig. Ik maakte kennis met Maatkasten Online: een lokaal bedrijf dat opbergkasten op maat maakt die je zelf kunt installeren.

De redenen waarom ik voor Maatkasten Online koos:

  • Je kunt de kasten zelf ontwerpen in het comfort van je eigen huis, met behulp van de 3D-tool op hun website. Heerlijk als je het nogal stressvol vindt om in een winkel iets uit te zoeken, of als je de tijd wilt nemen om je eigen beslissingen te nemen.
  • Je wordt echter niet aan je lot overgelaten: door de toegankelijkheid van het bedrijf kun je zeker persoonlijk advies vragen en ze komen zelfs je kamer voor je opmeten en geven onderweg tips en trucs.
  • Er is veel te kiezen qua kleuren (zowel voor binnen als buiten), knoppen en handgrepen etc. Volledig te personaliseren naar je eigen smaak!
  • Hun prijzen zijn zeer redelijk voor iets op maat en van hoge kwaliteit, zeker als je oplet voor seizoenskortingen en promoties.
  • Het bedrijf levert snel en op de beloofde datum, wat een luxe is in deze tijden.
  • Ze leveren de kasten zelf, dus je krijgt een telefoontje van ze als ze onderweg zijn, en de bezorger hielp zelfs met het naar binnen dragen van de dozen. Hij gaf ons ook aanwijzingen over hoe we de kasten het beste konden installeren. Ik hou van dat persoonlijke tintje en het gevoel van vertrouwen dat het geeft.
  • De kasten waren echt gemakkelijk te installeren. Ik denk dat we al met al in een halve dag klaar waren!
  • Ze zijn een jong bedrijf uit mijn woonplaats Maldegem, wat altijd een pluspunt is! :)
Je kunt de kasten zelf ontwerpen in het comfort van je eigen huis.

Het eindresultaat

Ik koos uiteindelijk voor een volledige wandkast met ingefreesde handgrepen, een binnenzijde in de kleur Seashell en overschilderbare MDF voor de fronten. Zo konden we deze in dezelfde kleur (blush white) schilderen als de muren van de kamer, waardoor het wat ruimer en helderder oogt. (Hoewel ik ook dolverliefd ben op de kleur Lorenzo Walnut, maar dat zou de ruimte te donker en houtachtig hebben gemaakt. Maar misschien voor toekomstige plannen!)

Ingebouwde kast op maat in MDF van maatkastenonline
Romy zit in de zetel bij haar maatkast van maatkastenonline

Geschreven door Romy Van Haecke - Blog: Rusty Revolvers, Instagram: @romyvanhaecke

Inbouwkasten in de dressing room

Maatkasten met luxe uitstraling

Stap binnen in de nieuwe woning van Charlotte Cleeren en laat je inspireren. Zij koos voor haar MDF maatkasten een afwerking met structuurverf en een mortexlook. Benieuwd? Bekijk dan haar hometour!

kast met een betonstructuur

Creëer een unieke look met een maatkast in MDF

Laat je inspireren door nog meer mogelijke afwerkingen voor een maatkast in MDF. Kies je voor een betonstructuur of verfijnde mortex-afwerking?