Terug naar overzicht

Stylingtip: Ga voor een groene kast

Zwevende commode in de kleur Green Shadow

Zwevende commode op maat in de kleur Green Shadow

Tijd om kleur te bekennen: we zijn helemaal weg van onze twee groene afwerkingen. En ook bij onze klanten blijken het zachte Industrial Green en iets donkerdere Green Shadow een hit. Niet gek eigenlijk, wetende dat groen in huis zowel een rustgevend als verkwikkend effect heeft. Hoe je deze unieke kleur gebruikt in je interieur? Laat je inspireren door enkele realisaties.

Kledingkast in L-vorm in de kleur Green Shadow

Kledingkast in L-vorm in de kleur Green Shadow 

Het effect van groen op je interieur

Groen is zonder twijfel dé kleur van de natuur. Doordat het ons onbewust doet denken aan uitgestrekte heidelandschappen of exotische jungles, worden we er daadwerkelijk ontspannen van. Door groen te gebruiken in je interieur, haal je de natuur in huis. Naast het relaxerend effect zou groen ons ook gemotiveerder en creatiever maken. De psychologie van de kleur geheel terzijde, is groen een kleur die simpelweg goed te combineren valt met tal van andere kleuren, materialen en stijlen.

Door groen te gebruiken in je interieur, haal je de natuur in huis.
Groene kledingkast op maat

Kledingkast op maat in de kleur Green Shadow

Voor een rustgevende look: combineer met natuurlijke elementen

Door niet alleen in kleur, maar ook in je materiaalkeuze terug te grijpen naar de natuur, creëer je een oase van rust. Zowel Industrial Green als Green Shadow doen het goed in combinatie met houtachtige materialen, zoals een parket of laminaatvloer, rotan stoelen, rieten manden, een jute tapijt, een boeket pampasgras of gedroogde palmbladeren aan de muur. Ook in ruimtes met een betegelde vloer, een travertin salontafel, marmeren werkblad of natuurstenen spatwand doet a touch of green wonderen.

Vestiairekast op maat in de kleur Green Shadow, Handgrepen: Diamond, messing

Vestiairekast op maat in de kleur Green Shadow, Handgrepen: Diamond, messing. Bekijk meer foto's van deze realisatie ▸

Maak je maatkast luxueus door te combineren met messing

Groen is ook de kleur van luxe en comfort, en kan in combinatie met de juiste materialen juist heel royaal aanvoelen. Werk je kast op maat af met een zwarte of messing handgreep voor een elegante uitstraling, zoals onze Diamond, Monument of Pure handgrepen. Onze Leather loop heb je zelfs in het brons. Decoreer de ruimte rond de maatkast met messing of bronzen accessoires voor een stralend totaalplaatje.

Handgreep: Diamond messing

Handgreep: Diamond, messing

Ga voor een minimalistische kast op maat

Op zoek naar een subtiel tikkeltje kleur voor een sereen en neutraal interieur met zwart en wit in de hoofdrol? Met een commode in Green Shadow of inbouwkast in Industrial Green voeg je een kleurrijke maar minimalistische toets toe in zowel klassieke als moderne monochrome settings. Voor een extra minimale uitstraling kies je trouwens best voor push-to-open lades en greeploze kastdeuren.

Zwevende commode met lades in de kleur Green Shadow

Zwevende commode met lades in de kleur Green Shadow, handgrepen: push-to-open

Kledingkast op maat in de kleur Industrial Green, handgrepen: push-to-open

Kledingkast op maat in de kleur Industrial Green, handgrepen: push-to-open. Bekijk meer realisaties in Industrial Green ▸

Of ga voor een verrassende uitstraling

Voor een exotisch en vrolijk effect kan je groen combineren met warme kleuren, zoals okergeel, zachtroze of onze Dusty Coral afwerking. Een ander creatief idee, zoals in dit interieur, is om enkel de binnenkant groen te dopen en de buitenkant af te werken in een neutrale tint, zoals Seashell of Turtle Grey. Van een verrassende touch of colour gesproken.

Opbergkast op maat met als buitenkleur Seashell en binnenkleur Green Shadow

Opbergkast op maat met als buitenkleur Seashell en binnenkleur Green Shadow. Bekijk meer foto's van deze woning ▸

Waar moet je op letten?

Onze twee groene afwerkingen doen het goed in nagenoeg elke ruimte: in je slaapkamer straalt een kledingkast in Green Shadow rust uit, terwijl een vestiairekast in Industrial Green je inkomhal een extra dimensie geeft. 

We raden aan om kleine kamers niet te donker te maken en daar eerder voor het lichtere Industrial Green te kiezen, eventueel in combinatie met enkele panelen in Atlas Oak of Seashell. Omgekeerd vermijd je een fletse uitstraling door te kiezen voor karaktervolle en contrasterende handgrepen, zoals bijvoorbeeld de Tonton in vrolijke pastelkleuren.

Ontwerp nu je maatkasten in prachtig groen!

In onze maatkastenconfigurator stel je de dressing, ladekast of commode van je dromen samen. Veel succes!

Ontwerp je groene maatkast online
Gratis kleurtalen bij Maatkasten Online

Vraag je gratis kleurstalen aan

Zelf zien hoe goed Industrial Green of Green Shadow matcht met jouw interieur? Bestel je gratis kleurstalen en sla thuis aan het vergelijken, of vraag onze opmeetservice aan waarbij onze expert jouw adviseert en inspireert.