Terug naar overzicht

Toiletkast

Praktisch én stijlvol opbergen in het toilet? Zelfs voor het kleinste kamertje van jouw huis zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Zo kan je de beschikbare ruimte boven het afgewerkte inbouwreservoir volledig benutten met een wc-kast op maat. Ga aan de slag in onze configurator en kies de stijl, kleur en materialen die de juiste sfeer toevoegen in jouw toilet.

Ontwerp jouw wc-kastje
Toiletkast op maat op de muur boven de wc in de kleur Industrial Green

Toilet inrichten? Creëer rust!

Hoe kleiner de ruimte, hoe sneller het er rommelig kan aanvoelen. Praktische opbergruimte voor toiletpapier, handdoekjes en hygiëneartikelen is daarom altijd handig. Als je met een maatwerk kast ook nog eens optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte, ben je helemaal goed op weg om een luxueus toilet te creëren.

Heb je het inbouwreservoir al netjes afgewerkt? Dan kan je er een handige, compacte kast op maat boven plaatsen. Zo’n kast heeft niets dan voordelen: omdat alles netjes in de kast wordt opgeborgen, krijgt de toiletruimte niet alleen een opgeruimde en georganiseerde uitstraling, ook blijven al je spullen stofvrij.

Toiletkast op maat boven wc tussen twee muren in de kleur Atlas Oak
Zwevende toiletkast op maat boven wc tussen twee muren in de kleur Dusty Coral
Toiletkast op maat boven wc tussen twee muren in de kleur Industrial Green
Toiletkast op maat boven wc op de muur in de kleur Quartz
Toiletkast op maat boven wc op de muur in de kleur Lorenzo Walnut


✓  Een oplossing voor elke opstelling

Tussen twee muren of vrij in de ruimte? Alles kan. Tussen twee muren voorzien we paslatten voor een naadloos inbouweffect. Zijn er zichtbare zijden, dan werken we jouw toiletkast netjes af met extra zijpanelen.


✓  Ruimte voor decoratie

Laat ruimte tussen je kast en het reservoir, en creëer een zwevende hangkast met een plekje voor decoratie. Leuke tip: wil je toiletrollen opbergen, kies dan voor minimaal 12 cm extra ruimte, rekening houdend met de gemiddelde hoogte en diameter van een toiletrol.


✓  De perfecte diepte

Ook de diepte kan je volledig naar wens aanpassen, zelfs tot slechts 16 cm. Ter vergelijking: een inbouwreservoir heeft doorgaans een gemiddelde diepte van 20 cm.

Zwart kastje op maat voor wc

 

Toiletkast op maat boven de wc
Zwevende toiletkast op maat

​​Personaliseer jouw wc-kastje

Minimalistisch en neutraal of opvallend en uitgesproken? De mogelijkheden om jouw toiletkast te personaliseren zijn eindeloos. Bepaal de kleuren, de stijl en handgrepen helemaal zelf en breng jouw smaak tot leven.

Kleur kiezen voor je toiletkast op maat in de online configurator

Toiletkast: welke kleur?

Wil je het kastje voor jouw wc mee schilderen met de ruimte? Kies voor een buitenafwerking in MDF en schilder het kastje in de kleuren van je toilet. Voeg U-groefjes toe voor een eigentijdse, landelijke look met latjes-effect.

Hou je van een opvallender design? Kies voor trendy kleuren of warme houtstructuren. Ontdek onze collectie kleuren in de kleurencirkel en vraag gratis kleurstalen aan om de perfecte match te vinden.

Handgrepen kiezen voor je toiletkast op maat in de online configurator

Afwerken met de juiste handgrepen

Personaliseer jouw wc-kast met de juiste handgrepen: van strak minimalistisch met push to open-systeem tot design met handgrepen in stijlvolle kleuren zoals antraciet, goud of zelfs leder.

✓  Tip: laat voor een samenhangend geheel de handgrepen matchen met de kleur van andere accessoires in je toilet, zoals de toiletrolhouder, kraanwerk of deurgrepen.

Toiletkast op maat tussen twee muren opmeten

Hoe meet je de ruimte voor je toiletkast op?

Heel eenvoudig: meet de hoogte, de breedte en diepte op drie verschillende plaatsen en gebruik de kleinste maat. Je hoeft geen rekening te houden met de speling, wij berekenen dit voor jou. Zo ben je zeker van een perfect passende kast voor jouw toilet.

Wil je helemaal zorgeloos van start gaan? Maak gebruik van onze opmeetservice aan huis en reken niet alleen op correcte afmetingen, maar krijg ook vakkundig advies van onze experten.

Hoe monteer je een kast boven het toilet?

Net als al onze andere maatkasten wordt jouw toiletkast geleverd als een handig zelfbouwpakket, rechtstreeks bij jou thuis in België of Nederland. We maken het je gemakkelijk met perfect op maat gezaagde panelen, elk voorzien van handige stickers voor een probleemloze montage.

Bovendien ontvang je een doos met alle benodigdheden, inclusief ophanghaken, schroeven, scharnieren en eventueel handgrepen. Alles wat je nodig hebt, dus. Dankzij het gebruiksvriendelijke Minifix-systeem is de montage een fluitje van een cent. Zo geniet je snel en moeiteloos van jouw op maat gemaakte toiletkast.

Ontwerp je toiletkast online in de configurator

Ontwerp je ideale toiletkast

Gebruik de eenvoudige 3D-tool: voer je afmetingen in, kies de indeling, selecteer kleuren en handgrepen. Klaar! Je ziet meteen de exacte prijs.