Terug naar overzicht

De onthulling: de prachtige maatkasten van het Sundae Huis

Het Sundae Huis is helemaal klaar! Deze '60 woning heeft een complete make-over ondergaan en is een ware parel geworden! En wij mochten de fantastische maatkasten maken! We laten ze je hier allemaal zien.

Slaapkamer met een ingebouwde kledingkast

Het Sundae Huis?

Wellicht ben je al bekend met het 'Sundae Huis' en heb je de renovatie van dichtbij gevolgd. Of misschien is dit de eerste keer dat je over Sundae hoort. Geen zorgen, we geven je graag een korte introductie.

Sundae.be is hét toonaangevende platform voor home & lifestyle, vol met interieurinspiratie en praktische tips. Hier word je meegenomen in een wereld van haalbare woonideeën. De drijvende kracht achter Sundae? Dat is Eline Rousseau! Elk jaar werkt ze samen met de 'Friends' of renovatie-partners om eigenhandig een renovatiepand te transformeren, en je kunt het proces stap voor stap volgen.

Dit jaar hebben Eline en haar rechterhand Zara een charmante bel-etage woning uit de jaren 60 in Kortrijk getransformeerd. Het doel was om de Sixties sfeer te behouden, maar met een eigentijds tintje. We zijn bijzonder trots dat wij de maatkasten mochten maken voor dit Sundae huis. Neem een kijkje bij alle maatkasten hier!

De witte achtergevel van het Sundae huis in Kortrijk
Zitruimte met een tafel en stoelen in het Sundae Huis in Kortrijk

De dressing in master bedroom

Een naturelle setting, waar je vanuit een heerlijk bed kunt dagdromen. Eline liet zich voor deze master bedroom inspireren door de moderne Boho-stijl, met de prachtige gouden en rieten accenten, en lambrisering aan de muren. Deze sfeer wilde ze laten terugkomen in de kleurkeuze voor de maatkasten.
Eline begon eerst met het maken van een moodboard en vroeg gratis kleurstalen aan. Daarna stelde ze de maatkast online samen in de 3D ontwerptool van Maatkasten Online. Wil je weten hoe het dat in zijn werk ging? Je leest er alles over in deze blog. 

Slaapkamer met ingebouwde dressing in natuurlijke kleuren

Het uiteindelijke resultaat is een prachtige ingebouwde dressing met een buitenkant in de elegante kleur Weave Wool Beige en een binnenkant in gebroken wit: Seashell. Weave Wool Beige geeft de kast een heerlijk zachte uitstraling met een voelbare structuur van geweven textiel. Voor een vleugje luxe werd gekozen voor de subtiele, goudkleurige Mini Pure handgrepen. Als finishing touch is er gekozen voor een moderne, zwarte kledingstang.

De installatie van deze dressingkast verliep vlot. Eline en haar behulpzame vriendin Sara hebben dit volledig zelf gerealiseerd. Focus WTV was aanwezig om de montage vast te leggen in deze televisieaflevering.

Zwarte kledingstang in een kleerkast op maat
Mini Pure handgreep in messing
Hand met 2 kleurstalen voor een maatkast: Weave Wool Beige en Seashell
Slaapkamer met een ingebouwde kleerkast op maat

De vestiairekast met zitbank in de inkomhal

De inkomhal werd voorzien van een stijlvolle en praktische vestiaire met een handige zitbank. Wat betreft de kleuren, is hier gekozen voor een tijdloze combinatie: De buitenkant is uitgevoerd in Seashell, een zachte, gebroken witte tint, terwijl de binnenkant straalt in Front White, een helder wit.

Vestiairekast met zitbank op maat in de inkomhal van het Sundae huis
Opbergkast in de inkomhal van het Sundae Huis
Detail van de extra dikke legplanken van de opbergkast in de inkomhal van het Sundae Huis
Vestiairekast met zitbank op maat in de inkomhal van het Sundae Huis

Voor het opberggedeelte van de vestiaire werd de keuze gemaakt voor extra dikke legplanken. Hoewel de standaard legplanken 18 mm dik zijn, kun je indien gewenst, kiezen voor nog robuustere legplanken van 28 mm dik. Dit is praktisch als je van plan bent om de opbergkast zwaar te beladen. Tip: in stap 4 van de online ontwerptool kun je de optie voor dikkere legplanken selecteren. Houd er rekening mee dat de extra dikke legplanken momenteel alleen beschikbaar zijn in de kleuren Front White, Diamond Black, Seashell en Quartz.

Overweeg je een vestiaire met zitbank te creëren? Lees dan hier alles over wandcombinaties op maat.

Detail van een greeplijst bij een vestiairekast met zitbank

De wasplaats met een commode en techniekenkast

De wasruimte is echt een aangename en vrolijke ruimte geworden. Hier werd een prachtige witte kastenwand geplaatst om alle technische installaties keurig uit het zicht te houden. Daarnaast hebben werd een lage commode met een extra lang bovenblad geïntegreerd, ideaal om de wastoestellen handig onder te plaatsen.

Wasruimte in het Sundae Huis
Roze opbergkast op maat in de wasruimte van het Sundae Huis

Deze lage commode doet tevens dienst als een handige tafel om de was op te vouwen. Deze kast is uitgevoerd in het schitterende en vrolijke kleur Dusty Coral. En het feit dat de roze kleur wordt herhaald in de Tonton handgrepen op de techniekenkast zorgt voor een mooi en samenhangend geheel.

Wasruimte met kasten op maat in het Sundae Huis
Roze (Dusty Coral) maatkast voor de wasruimte in het Sundae Huis

Heb je ook onaantrekkelijke technische installaties, een zichtbare meterkast, of zichtbare collectoren, overweeg dan zeker om ze op een stijlvolle manier te verbergen in een techniekenkast. Dit type kast bestaat enkel uit een kader met deuren. Jouw elektriciteitskast wordt netjes weggewerkt, maar blijft perfect toegankelijk voor eventuele inspecties.

Meer weten over de techniekenkast? Je leest er op deze pagina alles over.

Techniekenkast, ombouwkast voor technieken op maat in het Sundae Huis
Ombouwkast voor technieken op maat in het Sundae Huis
Techniekenkast op maat in het Sundae Huis
Roze Tonton handgreep voor een kastdeur

De kledingkast voor de babykamer

Deze kinderkamer is ook een prachtige, knusse en gezellige ruimte geworden. Voor deze kamer koos Eline voor warme materialen, zoals een houten vloer en houten meubelen. Voor de afwerking van de ingebouwde kledingkast koos ze de zonnige gele kleur Sunset De binnenzijde van de kledingkast heeft ze bewust neutraal wit gehouden: Front White. De kast is compleet gemaakt met lichtgele Tonton handgrepen die perfect matchen met de kleur Sunset.

Kinderkamer in het Sundae Huis in Kortrijk

De op maat gemaakte kledingkast bestaat zowel uit een deel mét deuren als een deel zonder deuren, waardoor je handig knuffels en andere items kunt uitstallen. Bovendien zijn alle legplanken verstelbaar dankzij de subtiele rijboringen van slechts 3 mm in de zijwanden. Hierdoor kun je de planken naar eigen wens hoger of lager plaatsen, wat je de flexibiliteit geeft om de kast aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Benieuwd naar de installatie van deze maatkast? Bekijk hier de montagevideo.

Lichtgele (Sunset) kleerkast op maat in de kinderkamer in het Sundae Huis in Kortrijk
2 kleurstalen: Front White en Sunset in een dressing op maat
Tonton handgreep op een kast op maat
Kleerkast op maat in de kleur Sunset in de kinderkamer van het Sundae Huis

De totaalervaring met Maatkasten Online

Benieuwd naar Eline's ervaring met 'Maatkasten Online', van ontwerp tot plaatsing? Bekijk de video hieronder!