Terug naar overzicht

Creëer een unieke look met een maatkast in MDF

Een maatkast in betonlook, een verfijnde mortex-afwerking of een specifieke RAL-kleur? Alles is mogelijk! Met een buitenafwerking in MDF heb je de vrijheid om jouw kast zelf naar wens af te werken.

Dressoir op maat met een betonlook van Maatkasten Online

Commode op maat in MDF, geschilderd met structuurverf voor een betonlook / Optie: Langere deuren / Handgreep: Greeplijst / Extra dik boventablet: 36 mm

Vrouw ontwerp kast via de configurator van Maatkasten Online

Ontwerp je kasten online met de configurator.

Jouw maatkast in MDF

Bij Maatkasten Online heb je volledige vrijheid om de kleuren van je maatkast te kiezen, zowel voor de buitenzijde, binnenzijde als het tablet. Er zijn 23 verschillende kleuropties, waaronder MDF. Alleen voor de zichtbare buitenzijde en het tablet kun je kiezen voor MDF.

Wanneer je dus kiest voor de optie MDF, zullen jouw deuren, paslatten en/of boventablet van MDF zijn. Dit geeft je de vrijheid om de zichtbare buitenzijde van je maatkast naar wens te schilderen, terwijl dit voor de binnenzijde niet nodig is.

Dressingkast in mdf met lange ingefreesde handgrepen bij Charlotte Cleeren

Dressing met buitenafwerking in MDF / Optie: Deuren lopen langer tot beneden en boven / Handgreep: Gefreesd lang. Bekijk meer foto's van deze realisatie ▸

Vestiairekast op maat gemaakt in mdf met een gekleurde binnenzijde in Dusty Coral van Maatkasten Online

Vestiairekast met buitenafwerking in MDF en als binnenkleur: Dusty Coral / Optie: Deuren lopen langer tot beneden en boven / Handgreep: Gefreesd kort

Vestiaire op maat gemaakt met een push to open systeem

Vestiairekast met buitenafwerking in MDF en als binnenkleur: Front White / Handgreep: Gefreesd kort

Je MDF maatkast schilderen

Met een op maat gemaakte MDF-kast bepaal jij de unieke uitstraling van je meubel. Wil je dezelfde kleur als je muren? Of liever een kast met structuurverf voor een betonlook? Misschien spreekt een tablet met mortex look je aan? De mogelijkheden zijn eindeloos. Vraag advies aan je verfspecialist om het gewenste effect te bereiken. Overleg over de primer, het aantal verflagen en het gebruik van een borstel of roller – jouw verfspecialist heeft de juiste tips!

De MDF van Maatkasten Online is bruine MDF met een witte lakdraagfolie. Deze folie fungeert als grondverf, waardoor het MDF minder verf opzuigt. In de meeste gevallen is het nog steeds aan te raden een primer te gebruiken.

Om de duurzaamheid van jouw maatkast te verzekeren, is het slim om zowel de binnen- als buitenkant van de panelen te schilderen. Deze extra stap minimaliseert niet alleen het risico op kromtrekken, maar zorgt er ook voor dat jouw kast er langdurig mooi blijft uitzien.

Vestiairekast in modern landelijke stijl dankzij de verticale U-groeven

Ingebouwde kledingkast in modern landelijke stijl / Buitenafwerking in MDF met verticale U-groeven / Optie: langere deuren / Binnenkleur: Elegant Black / Zwarte kledijbar. Bekijk hier meer foto's van deze realisatie ▸ 

Maatkast met verticale groeven voor een modern landelijke look

Ben je op zoek naar een kast die perfect aansluit bij je modern landelijke interieur? Overweeg dan een maatkast met verticale U-groeven. Deze speciale optie zorgt voor een prachtig lijnenspel en is alleen beschikbaar bij kasten uit MDF.


Zo voeg je groeven toe in de configurator:
Kies in STAP 4 voor een buitenafwerking in MDF. Ga naar 'opties' en kies voor groeven. Deze groeven worden mooi verdeeld over de breedte van jouw maatkast. Wil je meer of minder verticale groeven in jouw deuren? Laat dit gerust weten bij de bestelling van jouw kast.

Ingefreesde Handgrepen: Exclusief bij een kast in MDF

Met een uitgebreid gamma van maar liefst 32 handgrepen, is er aan keuze geen gebrek. Of je nu neigt naar een subtiele, kleine handgreep of juist een opvallend exemplaar, jouw favoriete handgreep geeft de maatkast de perfecte finishing touch. Voor een strak geheel kun je ook kiezen voor een greeploos Push-to-open systeem, (ook wel bekend als het Tip-on druksysteem). Enkel en alleen bij MDF-kasten heb je nog een extra handgreepkeuze: Ingefreesde grepen. 

Vrijstaande kast in mdf met lange ingefreesde handgrepen

Vrijstaande maatkast in mdf met lange ingefreesde grepen / Optie: langere deuren

Ingefreesde handgrepen

Hou je van een elegante en chique uitstraling, dan zijn deze ingefreesde grepen de perfecte optie. Je kunt kiezen tussen 2 soorten infresingen:

  • Gefreesd kort: Hierbij wordt je handgreep 30 cm ingefreesd, waarbij de bovenzijde van je greep op 1 meter hoogte zit.
  • Gefreesd lang: Hierbij wordt je handgreep ingefreesd tot op de grond, met de bovenzijde van je greep ook op 1 meter hoogte.


TIP: Combineer dit met deuren die doorlopen tot op de grond voor een luxueus resultaat. Dat is mogelijk in STAP 4. Ga naar 'opties' en kies ervoor om je deuren langer tot beneden en boven te laten doorlopen.

Kast met aansluitende zitbank op maat met verticale U-groeven voor een modern landelijke look

Wandcombinatie met zitbank in MDF / Optie: Verticale U-groeven (1 groef per deur). Bekijk meer foto's van deze woning ▸

commode op maat afgewerkt met een structuurverf voor een betonlook

Commode op maat in MDF, geschilderd met structuurverf voor een betonlook / Optie: Langere deuren / Handgreep: Greeplijst / Extra dik boventablet: 36 mm

Tv-meubel afgewerkt met een structuurverfen een mortexafwerking

Tv-meubel / MDF, afgewerkt met structuurverf en tablet met RD Finish (Mortex look) / Optie: Langere deuren / Handgreep: Greeplijst. Bekijk meer foto's van deze woning ▸

Influencer Romy Vanhaecke in haar dressing met haar maatkast in mdf met korte ingefreesde handgrepen

Het atelier van Romy

Van moodboard tot werkelijkheid, lees hier hoe Romy haar droomatelier verwezenlijkte. Ze koos voor een maatkast met een buitenafwerking in mdf met korte ingefreesde handgrepen. Ze schilderde de kast in 'Blush White' net zoals de muren om de kamer zo optisch groter te doen lijken. 

Charlotte Cleeren in haar woonkamer met een op maat gemaakt tv-meubel van Maatkasten Online

Maatkasten met luxe uitstraling

Stap binnen in de nieuwe woning van Charlotte Cleeren en laat je inspireren. Zij koos voor haar MDF maatkasten een afwerking met structuurverf en een mortexlook. Benieuwd? Bekijk dan haar hometour!

Opmeetexpert van Maatkasten Online meet ruimte onder de trap op voor een kast op maat

Laat je adviseren voor je mdf kasten

Twijfels over de uitstraling of indeling van je op maat gemaakte kasten in MDF? Neem contact op met onze klantenservice of laat een opmeetadviseur bij jou thuis komen. Onze deskundigen brengen alle kleurstalen, inclusief een MDF-voorbeeld, en een demo van de ingefreesde handgrepen mee. Bovendien meten ze alle ruimtes nauwkeurig op en creëren ze kant-en-klare 3D-ontwerpen voor jouw kast.