Terug naar overzicht

Kast met schuine wand nodig? Maatwerk is dé oplossing.

Meer opbergruimte in huis? Dan kunnen schuine wanden een uitdaging zijn. Zeker in zolderkamers of onder schuine daken is het niet makkelijk om een kast te vinden die perfect in de ruimte past. De oplossing: een opbergkast op maat waarmee je elk hoekje en elke millimeter optimaal kan benutten.

Kast op maat onder schuin dak

Kleerkast met schuine wand links en rechts. Kleur: Industrial Green.

Kast onder een schuin dak in de kinderkamer

Combinatie van opbergkasten met schuine rug en schuine wand links. Kleur: Industrial Green.

Kast onder schuin dak

Een schuin dak en een traditionele kast, het is geen ideale combo. Niet alleen zit je steeds met ‘verloren’ hoekjes, ook op esthetisch vlak is het vaak niet ideaal. Misschien wil je wel een mooie dressing onder het dak? Of wil je een zolderkamer inrichten als werkplek of speelruimte?

Met een inbouwkast die naadloos aansluit op de hellende lijnen van het dak, creëer je in 1-2-3 een praktische én stijlvolle opbergruimte. Met schuine achterwand, een schuine zijde links of rechts, of aan beide zijden? Elk type kast kan.

Zolderkast op maat met schuine wand

De perfecte zolderkast of knieschotkast

De zolderkast - ook wel bekend als knieschotkast - is een kast die meer opbergruimte creëert zonder zelf ruimte in te nemen. Ideaal, toch? Deze op maat gemaakte kast heeft een schuine achterkant die perfect aansluit op het schuine dak, en benut daarmee de volledige ruimte onder het dak.

Wil je een zolderkast configureren? We geven alvast enkele praktische tips:

Knieschotkast of zolderkast configureren

1. Zelf eenvoudig meten

Wil je een kast onder een hellend dak meten, dan heb je naast de breedte, de hoogte en diepte ook de afmetingen van de helling nodig. Bij het ingeven van de zijden zal de configurator automatisch je schuintes berekenen.

Schuine zijde links of rechts: meet de schuine zijde door de hoogte vanaf de vloer tot aan de knik te bepalen. Meet de breedte van het plafond zonder schuine hoek, dit is de breedte van het rechte stuk plafond.

Schuine zijde links en rechts: meet de hoogte van beide zijden, vanaf de vloer tot aan de knikpunten, en meet daarna de lengte van de linker- en rechterhoek. Dit is de afstand van knik tot knik.

Schuine rug achteraan: meet de hoogte van de vloer tot aan de knik, en daarna de diepte van de schuine rug. Dit is de diepte van de bovenkant van de kast tot aan de knik. Dit kan 0 cm zijn.

Extra opmeettips nodig? Wij begeleiden je stapsgewijs zodat je jouw kast zelf kan opmeten. Weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Vraag naar onze opmeetservice en reken op een nauwkeurige opmeting van moeilijke ruimtes.

Kast met een schuine wand in de slaapkamer

2. Slimme indeling voor meer opbergruimte

Denk goed na over de indeling van je kast. Gebruik legplanken, lades en kledinghangers op strategische plaatsen om de ruimte maximaal te benutten. Of ga voor een mix van verschillende indelingen en zorg voor een veelzijdige opbergkast.

Gratis kleurstalen voor je kast op maat

3. Materialen en afwerking

Bij ons kies je uit duurzaam en decoratief plaatmateriaal waardoor je kast niet alleen krasbestendig en stootvast is, maar ook makkelijk te reinigen is. Je hebt de keuze uit 23 tinten, van fijne houtstructuren tot trendkleuren, zo past je kast vast bij de rest van je interieur.

inbouwkast met schuine wand in de kinderkamer

4. Paslatten: overmaat voor het mooiste resultaat

Bij de opmeting hoef je geen rekening te houden met de paslatten, of afwerkingslatten rondom je kast. We leveren die te groot zodat je ze ter plaatse mooi op maat kan zagen voor de perfecte pasvorm. Geen materiaal om het zelf te doen? Wij zagen ze voor je op maat en leveren ze nadien.

Je inbouwkast met schuine wand monteren? Easy!

Het gebruiksgemak tijdens de montage is een ander voordeel van onze maatkasten. We begrijpen dat niet iedereen een ervaren klusser is, daarom ontvang je een gedetailleerde montagehandleiding en maken we de montage zo eenvoudig mogelijk. Zonder in te leveren op kwaliteit. 


  1. Voorgeboorde gaatjes: je hoeft niet zelf te boren, je schuift de onderdelen van jouw kast makkelijk in elkaar met de meegeleverde vijzen.
  2. Minifix verbindingspennen: je hebt geen ingewikkeld gereedschap nodig, we maken gebruik van een slim Minifix-systeem met eenvoudige verbindingspennen die makkelijk in de voorgeboorde gaten schuiven.
  3. Voorgemonteerde houten deuvels: we vergemakkelijken de montage nóg meer door de deuvels al voor te monteren. Dit zijn de verbindingen tussen houten onderdelen, voorzien van ribbels om zich stevig in boorgaten vast te klemmen.
Kast met een schuine wand ontwerpen in de configurator

Kast met schuine wand: 100% maatwerk

Bij Maatkasten Online configureer je de perfecte inbouwkast met schuine wand niet alleen supermakkelijk in onze online configuratietool, ook heb je de keuze uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen om ervoor te zorgen dat jouw kast naast functioneel ook stijlvol wordt. Steeds van absolute schrijnwerkerskwaliteit, zo geniet je een leven lang van jouw kast op maat.