Terug naar overzicht

Brugkast

Praktisch en ook nog eens mooi: een bed met kastombouw of brugkast is een stijlvolle oplossing voor elke slaapkamer. Of jouw ruimte nu groot of klein is, met op maat gemaakte kasten rondom je bed reorganiseer én optimaliseer je de beschikbare ruimte, en je benut meteen de volledige breedte van je slaapkamer.

Ontwerp je brugkast
Brugkast op maat in een slaapkamer in de kleur Front White

Brugkast of bedkast, wat is het verschil?

Een brugkast, bedkast, bedbrug of bedombouwkast - hoe je het ook noemt, het is allemaal één handige oplossing voor je slaapkamer. Wat houdt dat in? Simpel gezegd: je benut de ruimte rondom je bed optimaal om al je spullen netjes op te bergen.

De bedbrug bestaat altijd uit drie delen: een hoge kast aan de linkerkant van je bed, een plafondkast boven je bed en nog een kast aan de rechterkant van je bed. Het is eigenlijk alsof je een 'brug' bouwt rondom je bed. Een goed ontworpen brugkast bespaart ruimte, is handig ingedeeld én ziet er mooi uit!

3D configurator voor het ontwerpen van kasten rond je bed

Jouw bedombouwkast, 100% op maat

Bij Maatkasten Online maken we je brugkast helemaal op maat. Je bepaalt alles zelf: hoe het eruitziet, de maten, hoe het ingedeeld is, de kleuren, de accessoires en de handgrepen. Of je nu een ingebouwde bedbrug tussen twee muren wilt of liever een vrijstaande brugkast met afgewerkte zijwanden, het kan allemaal!

En het beste is dat je dit alles eenvoudig online kunt samenstellen met de 3D ontwerptool voor brugkasten.

Brugkast op maat boven bed in de kleur Front White

Brugkast van topkwaliteit

Bij Maatkasten Online gaan we enkel voor professionele kwaliteit, vergelijkbaar met wat een schrijnwerker of timmerman levert. Wij brengen deze professionele kwaliteit rechtstreeks naar jouw slaapkamer, en dit tegen de meest voordelige prijs van het hele land.
We werken enkel met hoogwaardige merken zoals Blum voor scharnieren en geleiders, Unilin voor interieurpanelen, en de internationaal bekroonde, zelfsluitende Ta'Or box lades. Zo ben je verzekerd van een duurzame bedombouwkast die straalt van kwaliteit en degelijkheid. 

Je brugkast ontwerpen

Aan de slag! Hier zijn wat tips om jouw bedombouwkast te ontwerpen.

Afmetingen van de brugkast

Je ruimte meten

Voordat je begint met ontwerpen, moet je je slaapkamer goed opmeten. Meet zorgvuldig de breedte, hoogte en diepte en vergeet geen rekening te houden met de bewegingsvrijheid van deuren of laden. Bekijk hier de meettips.

Wil je extra advies of liever het meten aan een professional overlaten? Dat kan! Gebruik onze opmeetservice aan huis en maak het jezelf makkelijk.

Indeling van een brugkast op maat

De indeling van je brugkast kiezen

Je hebt de vrijheid om de kast volledig naar eigen wens in te richten, met bijvoorbeeld legplanken, lades, kledingroedes, of een speciale plek voor je stofzuiger. Een handige tip: als je kleding wilt ophangen in een hoge kast, is een kledinglift een uitstekende oplossing. Denk goed na over de indeling op basis van wat je wilt opbergen.

Wist je dat, bij het installeren van je brugkast, je zelf de controle hebt over de hoogte van je kledingroede of legplanken? De zijwanden zijn namelijk voorzien van kleine boorgaatjes van slechts 3 mm. Hierdoor kun je tijdens de installatie zelf bepalen op welke hoogte je de legplanken of kledingroede wilt hebben.

Kies de kleuren van je brugkast op maat

De kleuren en handgrepen voor je brugkast kiezen

Hou je van opvallende kleuren, stijlvolle accenten, of ga je liever voor iets neutraals? Je hebt de keuze uit 23 verschillende kleuren. Als je totale vrijheid wil, overweeg dan MDF voor de buitenkant. Hiermee kan je de kast zelf schilderen in een RAL kleur naar keuze, of zelfs voorzien van structuurverf.
Kies bijpassende handgrepen, van fijn ingefreesd tot design knopjes en strakke handgrepen. En het leuke is, je kunt aparte handgrepen kiezen voor elk deel van de bedbrug. Wil je bijvoorbeeld een greep aan de hoge kasten en liever greeploos aan de plafondkast? Het kan allemaal!

Wil je de kleuren thuis bekijken? Vraag dan gratis kleurstalen aan en ontdek welke kleur perfect bij jouw interieur past.

Jouw brugkast online ontwerpen

Ontwerp je brugkast

Benieuwd? Ontwerp je brugkast in onze online configurator en bekijk het resultaat meteen.

Wandcombinatie kasten op maat voor de slaapkamer in Front White

Andere combinaties slaapkamerkast

Creatief combineren? Alles is mogelijk. Van een hoge kledingkast met een lage commode tot een open dressing onder een schuine wand. Je hoeft je zelfs niet te beperken tot de slaapkamer, we hebben wandcombinaties voor elke ruimte in jouw huis.