Terug naar overzicht

Hoeveel kost een dressing op maat?

Al je kleren netjes opgeborgen, en toch elke dag snel je outfit bij elkaar? Een dressing is mooi én handig. En zo’n inloopkast staat nog mooier als die op maat gemaakt is. Maar wat kost een op maat gemaakte dressing? Wij vertellen alles wat je moet weten!

Zwarte maatkast onder een schuin dak van Maatkasten Online

Halfvrijstaande dressingkast op maat onder een schuin dak, in de zwarte houtstructuur Elegant Black

In het kort

Dressings op maat vind je in alle mogelijke vormen, wat het moeilijk maakt om prijzen te vergelijken. Daarom is het handig om te kijken naar de prijs per lopende meter. Bij Maatkasten Online vind je al een open dressing vanaf 350 euro per lopende meter. Voor een gesloten dressing met mooie kastdeuren mag je rekenen vanaf 470 euro per lopende meter. Meer nog, deze prijzen zijn btw en levering aan huis inbegrepen! De exacte prijs zal variëren, afhankelijk van de afwerking van je dressing.

Wat bepaalt de prijs van een dressing?

Kleur en afwerking

De kleur en afwerking van de panelen in je dressing bepalen mee de prijs. Zo is een neutraal wit gewoonlijk voordeliger dan een luxueuze houtstructuur. Ook zelf te schilderen MDF is budgetvriendelijker, maar daar moet je de verf nog bijtellen.

Indeling, lades en legplanken

Over het algemeen geldt: hoe simpeler de kast, hoe voordeliger. Een dressingkast met enkel legplanken kost dus minder dan een met lades. Ook kan je kiezen voor extra opties zoals een kledinglift, wat ook een invloed heeft op de prijs.

Enkele of dubbele modules

Een dubbele module – dat is een breed corpus met een dubbele deur – komt voordeliger uit dan een enkele module. Dat komt doordat er minder plaat- en bevestigingsmateriaal nodig is om de kast te bouwen. Een dubbele module is soms zelfs handiger dan een enkele: doordat er geen tussenschot staat, kan je ook brede opbergdozen of reistassen een plaatsje geven.

Tip: in deze calculator bereken je snel het verschil tussen enkele en dubbele modules.

Witte ingebouwde maatkast van Maatkasten Online

Ingebouwde dressing op maat in de kleur Front White

Met of zonder deuren

Een open kast kost doorgaans minder dan een kast met deuren. Let je op je budget? Je kan het kostenplaatje beïnvloeden door slim om te gaan met je kleurkeuze: door enkel je deuren een speciaal kleurtje te geven en de binnenkant van de kast wit te houden, kan je de prijs wat drukken. Maar ook witte deuren met een gekleurde binnenkant maken een beeldige combinatie, die zeker het overwegen waard is!

Schuine wanden of onder het dak

Komt de inloopkast op zolder of heb je schuine wanden? Ook dat bepaalt mee de prijs. Een rechte kast tussen twee muren is voordeliger dan een kast met schuine rug of schuine zijdes onder het dak. Die zijn namelijk complexer om te maken, vandaar de kleine meerkost.

Kwaliteit van je dressing

Ook de kwaliteit van je dressing speelt een belangrijke rol. Steviger plaatmateriaal, betrouwbare onderdelen en een kras- en vlekvrije afwerking zal wat meer kosten, maar dat is het volgens ons meer dan waard.

Ingebouwde kledingkast onder een schuin dak van Maatkastenonline

Ingebouwde dressing onder een schuin dak. Kleur buitenzijde: Seashell, binnenzijde: houtstructuur Essential Oak Naturel

Levering en plaatsing

Ook de levering heeft een invloed op de prijs. Bij Maatkasten Online is thuislevering inbegrepen, terwijl je op sommige kastenwebshops al snel meer dan 100 euro betaalt voor de verzending van zelfs de kleinste kastjes. Ook op plaatsing kan je slim besparen. Doe-het-zelf-pakketten zijn veel voordeliger, en dat van Maatkasten Online is zo makkelijk dat iedereen het kan. Want waarom zou je iemand betalen voor iets wat je zelf kan? Dat is alleszins de mening van tevreden klant Nathalie.

Zelf kijken hoeveel jouw dressing op maat zou kosten? Bereken het in onze calculator.

Hoe komt het dat Maatkasten Online zo voordelig is?

Hoe het dan komt dat Maatkasten Online toch schrijnwerkerskwaliteit kan aanbieden aan een voordelige prijs? Daar zijn verschillende redenen voor. Het grootste prijsvoordeel komt er dankzij ons doe-het-zelf-pakket. Je hoeft geen installateurs te betalen, maar plaatst je dressing zelf in een-twee-drie dankzij ons handige Minifix-systeem.

Daarnaast maakten we de bewuste keuze om geen showroom te nemen; onze afwerkingen vergelijk je direct in je eigen interieur met onze gratis kleurstalen. Maar ook ons aanbod speelt een rol: bij Maatkasten Online vind je geen overbodige toeters en bellen, maar een zorgvuldig geselecteerde, straffe collectie waarin je gegarandeerd je ding vindt.

Ook onze supermakkelijke online configurator houdt het voordelig. Want doordat jij zelf de kast van je dromen uittekent en onze tool de prijs berekent, kunnen onze schrijnwerkers zich 100% focussen op de productie van jouw dressing. Daarnaast kunnen we grote volumes inkopen, wat de materiaalkosten naar beneden haalt. Heel wat kleine ingrepen dus, die het totaalplaatje zo’n 2 tot 3 keer goedkoper maken dan het werk van een schrijnwerker!

Dressing onder der een hellend dak

Inloopdressing in de houtstructuur Hudson Oak

Kledingkast met schuine rug onder een hellend dak

Krijg je dan wel een kwalitatieve dressing?

We hebben onze kasten zo uitgedacht dat jij kan besparen, maar we zullen nooit besparen op kwaliteit. We kiezen volledig voor professionele schrijnwerkerskwaliteit: onze kasten zijn samengesteld uit duurzame onderdelen, zoals de solide kastruggen van 8 mm en de prachtige 18-mm dikke plaatmaterialen van Unilin. Onze bekroonde Ta’Or lades met soft-close geleiders kunnen tot wel 60 kilo dragen. En doordat ze voorgemonteerd zijn, besparen we jou weer wat tijd. 

Daarnaast wordt jouw kast met veel liefde voorbereid: elke vijs en scharnier wordt handmatig ingepakt. Onze projectleiders dubbelchecken alles nog eens op de technische tekening en daarna wordt elk onderdeel van de kast op maat gezaagd. Daarbij gaan we trouwens voor een perfecte afwerking en stijlvolle look, met subtielere ultrafijne rijboringen en een ingewerkt push-to-open systeem. Mocht je tijdens de installatie en na de aankoop nog vragen hebben, dan staat ons team voor je klaar. 

Berekenen wat jouw dressing kost?

Bereken zelf hoeveel de dressing van jouw dromen kost in onze handige online configurator. Als je nog twijfelt tussen de verschillende afwerkingen, bestel dan tot 3 gratis stalen en sla thuis aan het vergelijken.

Ontwerptool van Maatkastenonline.be

De prijs van jouw dressing

Wacht niet langer op offertes. Ontwerp nu jouw ultieme droomdressing en ontdek meteen de prijs, btw én levering bij je thuis inbegrepen.