Terug naar overzicht

Plafondkast

Wil je de ruimte boven je bureau, je bed of het toilet optimaal benutten? Dan is een plafondkast op maat de ideale oplossing. Door deze hangkast tot tegen het plafond te laten doorlopen, creëer je nuttige opbergruimte. Tegelijk blijft er onder je hangende wandkast plaats vrij voor lage kasten, een werkblad of een bureau tablet.

Ontwerp je plafondkast op maat
Plafondkast op maat boven een bureau in de kleur Front White
Plafondkast op maat boven een bureau

Plafondkast op maat met bureautablet. Kleur: Front White. Handgrepen: Push to open. Bekijk meer foto's van bureau realisaties ▸

Jouw praktische en stijlvolle hangkast

Een plafondkast is een praktische en tegelijk stijlvolle hangkast. Deze handige bovenkast kan je tot helemaal tegen het plafond - of tot bijna ertegen - laten lopen. Eronder blijft er ruimte over om een bureau of een bed te plaatsen. Je hangende kast kan je daarnaast perfect combineren met lage opbergkasten of een commode.

Hangkast op maat in een bureau in de kleur Front White

Hangkast op maat, als onderdeel van een totale bureau inrichting. Kleuren: Front White en houttint Sand. Bekijk meer foto's van bureau realisaties ▸

Alle zijden van je bovenkast worden mooi afgewerkt. De zichtbare onderzijde ziet er dus even netjes uit als de deuren en de zijkant van je hangkast.

Je plafondkast kan je online helemaal zelf samenstellen. Afmetingen ingeven, de indelingen kiezen en de kleur en grepen selecteren. In de 3D-ontwerptool personaliseer je in 1-2-3 je hangkast voor je slaapkamer, bureau, berging, woonkamer of toilet.

Plafondkasten op maat

Een hangkast past onder elk plafond. Of je nu mappen, je laptop of kantoorbenodigdheden wil opbergen in je bureau, een verzorgd kastje wil hangen in het toilet of de wand boven je bed wil invullen, je plafondkast kan je aanpassen aan elke ruimte in huis.

Plafondkast op maat boven een bureau in de kleur Front White

Hangkast op maat, als onderdeel van een totale bureau inrichting. Kleuren: Front White en houttint Sand. Bekijk meer foto's van bureau realisaties ▸

Hangende opbergkast bureau

Met een plafondkast in de bureauruimte creëer je een verzorgde (thuis)werkplek. Je kan er opladers, kabels, mappen, printpapier en bureauspullen in kwijt, waardoor je bureau altijd netjes opgeruimd is.

Met keuze uit 23 kleuren en houtstructuren kan je je bovenkast bovendien helemaal laten passen bij je persoonlijke smaak. En om de kastdeuren te openen, kan je ook nog eens kiezen tussen greeploos of tal van handgrepen.

Wil je de hangkasten in je bureau combineren met andere kastmodules? Dat kan perfect! In je online ontwerp kies je dan voor een plafondkast als onderdeel van een wandcombinatie.

Ook een bijpassend bureautablet is een optie. Mail hiervoor naar info@maatkastenonline.be.

Brugkast met hangkasten op maat in een slaapkamer

Wandcombinatie van een kledingkast en een plafondkast op maat boven de slaapkamerdeur. Kleur: Front White.

Plafondkast slaapkamer

Ook in de slaapkamer kan je je plafondkast combineren tot één wandmeubel op maat.

  • Brugkast: als onderdeel van een bedbrug hangt de plafondkast boven het hoofdeinde tussen de hoge kasten links en rechts van het bed.

  • Wandcombinatie: je dressingkast combineren met een extra hangkastje boven de deur van je slaapkamerdeur? Da’s nog zo compact en praktisch!
Plafondkast op maat in het toilet in de kleur Front White

Plafondkast op maat in het toilet. Kleur: Front White.

Hangkast toilet

Hou je van een gezellig, strak en verzorgd toilet? Dan mag een hangkast boven het toilet niet ontbreken. Deze kast wordt perfect op maat gemaakt tussen het inbouwreservoir en het plafond.

In deze toiletkast  kun je wc-rollen, handdoekjes of boekjes netjes opbergen. Indien je dat wenst, kun je onder de kast een handige nis creëren voor decoratie zoals een plantje, geurstokjes of een fotolijstje.

Hangkast op maat in een garage in de kleur Front White

Plafondkast en commode op maat in de garage. Kleur: Front White.

Bovenkast garage of berging

In je hangende plafondkast in de garage of berging kan je heel wat spullen opbergen. Van wasproducten tot schoonmaakgerei of gereedschap.

  • In de berging of wasplaats kan je je hangkast matchen met lage opbergkasten waarvan je de bovenkant als werkblad kan gebruiken.
  • Tegen de garagewand kan je diepe onderkasten afwisselen met minder diepe bovenkasten.
Plafondkast op maat boven een bureau in de kleur Industrial Green

Wandcombinatie van een opbergkast en plafondkast op maat boven een bureau. Kleur: Industrial Green. Bekijk meer foto's van bureau realisaties ▸

Bovenkast woonkamer of keuken

Doordat plafondkasten aan alle zijden zijn afgewerkt, bieden ze onbegrensde mogelijkheden. In combinatie met een commode als coffee corner? Check! Boven een bureautablet in de woonkamer of keuken? Kies je ontwerp in de 3D-ontwerptool op deze website.

Ontwerp je plafondkast op maat in de ontwerptool

Ontwerp je plafondkast online

Stap 1: Meet de beschikbare ruimte op
Stap 2: Ontwerp je plafondkast online. Kies je hangkast modules, indeling, kleuren, handgrepen en meer! Je ziet direct de exacte prijs en leverdatum van jouw ontwerp.