Terug naar overzicht

Optimaliseer je ruimte met een hoekkast op maat

Hoekkast op maat in de kleur Industrial Green

Je spullen netjes opbergen én daarbij elk hoekje van de kamer benutten? Dan is een hoekkast echt iets voor jou. Een hoekkast is niet alleen ruimtebesparend en functioneel, ook biedt ze een pak mogelijkheden op het vlak van uitstraling, indeling en accessoires.

De voordelen van een hoekkast

Stel je eens voor: geen lege hoekjes meer, wel slimme én stofvrije opbergplekken om al jouw spullen te bewaren. Klinkt praktisch, toch? Met een hoekkast op maat maak je de beste keuze om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Wat de grootte ook is, deze op maat gemaakte opbergkast past zich aan jouw specifieke wensen aan. En dat is niet alles, een hoekkast biedt een pak andere voordelen:

Witte dressing hoekkast op maat met zwarte handgrepen

U-vormige hoekkast op maat. Kleur: Front White. Handgrepen: Twin, zwart.

✓  Esthetisch aantrekkelijk

In tegenstelling tot twee rechte kasten die tegen elkaar in een hoek staan, oogt een hoekkast meteen mooier en afgewerkt. Je kan elke centimeter maximaal invullen, en deze kast biedt je een overzichtelijke en ordelijke opbergoplossing.

✓  Flexibele opstelling

Links of rechts? Kies zelf aan welke zijde je de opbergruimte wil laten doorlopen in de hoek. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld buizen of andere obstakels in de hoek weg te werken.

✓  Persoonlijke stijl

Of je nu fan bent van strakke lijnen, tijdloze elegantie of een eclectische mix, bij ons kan je een hoekkast creëren die perfect bij jouw smaak past. Zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde, want de indeling, de kleuren en handgrepen bepaal je zelf.

Populaire soorten hoekkasten

Van inloopkasten tot opbergkasten ... hoekkasten kunnen een meerwaarde bieden aan elke ruimte in jouw woning. In de dressing, kinderkamer of inkomhal? Kies de functies en indelingen die het best aansluiten bij jouw behoeften, en creëer een hoekkast die zowel praktisch als esthetisch is. Enkele voorbeelden:

Tips bij het ontwerpen van jouw hoekkast op maat

Voor je start met het configureren van de meest ideale hoekkast moet je natuurlijk weten wat je wilt. Wil je kleding opbergen? Schoenen of speelgoed? Kies een kast die niet alleen goed in de ruimte past, maar hou ook rekening met jouw smaak en opbergbehoeften.

Hoekkast combinatie op maat met hoge en lage kasten

Hoekkast combinatie op maat. Kleur: Industrial Green. Handgrepen: T-Diamond, messing.

Combinatiemogelijkheden

Wist je dat je bij Maatkasten Online alle kasten in een L-vorm met elkaar kan verbinden? Denk hierbij aan hoge en lage kasten, zitbanken of waskasten. Mocht je hulp nodig hebben bij het online ontwerpen en bestellen van jouw hoekkastcombinatie, aarzel dan niet om onze klantenservice te contacteren.

Hoekkast dressing L-vorm in de kleur Green Shadow

Opbergkast op maat in een hoek. Kleur: Green Shadow. Handgrepen: Mini Pure, messing.

Eindeloos veel uitvoeringsopties

Ontdek dezelfde veelzijdigheid in indeling, kleuren en handgrepen als bij onze rechte opstellingen voor een dressing of opbergkast op maat. Kies voor modules met legplanken, lades, kledingroedes of -lift, een plekje voor de strijkplank, ... of stel een hoekkast samen met of zonder deuren, of een combinatie van beide.

Eerst zien hoe de kleuren er in het echt uitzien? Vraag gratis kleurstalen en combineer ze zoals jij het wilt.

Hoekkleerkast met schuine wand in een kinderkamer in de kleur Industrial Green

Hoekkleerkast met schuine wand. Kleur: Industrial Green. Handgrepen: Push to open.

Keuzevrijheid in afmetingen

Je kan de hoogte, breedte en diepte tot op de millimeter nauwkeurig bepalen. Zo pas je de hoekkast perfect aan op de ruimte, zelfs tot aan het plafond. Omdat de kast 100% op maat gemaakt is, past ze dus ook in compactere kamers of ruimtes met schuine wanden.


Tip: Wil je dat een professional de maten opneemt? Vraag dan de opmeetservice aan. Een expert komt met plezier bij je thuis, meet de ruimte op, en geeft vakkundig interieuradvies. Je krijgt een kant-en-klaar ontwerp voor jouw hoekkast.

3D configuratie van een hoekkast op maat

Zelf ontwerpen met de 3D-configurator

Je kan jouw ideale hoekkast zelf ontwerpen met onze gebruiksvriendelijke online 3D-configurator. Zo kan je een L-vormige kast met schuine zijdes samenstellen, of een U-vorm met enkel rechte kasten. Heb je liever een andere opstelling? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag verder.

Team van Maatkasten Online bij een gemonteerde maatkast

De hoekkast installeren? Iedereen kan het!

Het monteren van je hoekkast is net zo gemakkelijk als bij elke andere maatkast. Ons montagesysteem is speciaal ontworpen met handige Minifix-verbindingen, zodat iedereen het kan doen. Of je nu ervaring hebt of niet, je kunt elke maatkast van Maatkasten Online eenvoudig zelf installeren.

✓  Door je kasten zelf te monteren bespaar je heel wat installatiekosten.


Wil je zien hoe anderen het doen?
Kijk dan naar deze video en ontdek hoe Eline en Zara hun maatkast gemakkelijk in de babykamer hebben geïnstalleerd.