Terug naar overzicht

Dressoir en commode

Op zoek naar een tijdloos dressoir of een functionele commode? Geef je interieur een persoonlijk accent met een ladekast op maat. Groot of klein, ingebouwd of vrijstaand, in de living of kinderkamer ... ontdek eindeloos veel mogelijkheden van een commode kast op maat.

Ontwerp je commode
Zwevende commode op maat in de kleuren seashell en essential oak naturel, in de woonkamer van Maatkasten Online

Dressoir, commode of buffetkast: what’s in a name?

Dressoir, ladekast, buffetkast ... er zijn maar weinig kasten die zoveel benamingen hebben als de commode. Hoewel het allemaal kasten zijn die worden gebruikt om spullen op te bergen, is er toch een kleine nuance. En die heeft vooral te maken met de functie van de kast en de ruimte waarin ze komt:

Hoe hoog moet jouw commode of dressoir zijn?

Bij het bepalen van de ideale hoogte en diepte voor jouw commode of dressoir is het goed om te denken aan comfort, gebruiksgemak en stijl. Wanneer deze 3 factoren in evenwicht zijn, krijg je een praktisch meubelstuk dat aan al jouw wensen voldoet.

Commode naast dressing op maat in een kinderkamer

De ideale afmetingen voor een (baby)commode

De gemiddelde hoogte van een commode varieert tussen 90 en 105 cm. Maar hou vooral rekening met je eigen grootte om ervoor te zorgen dat je een comfortabele houding kan aannemen. Gebruik je de commode als verzorgingstafel voor jouw baby? Zorg er dan voor dat het werkblad minimaal 75 cm lang en 55 tot 60 cm diep is om er het aankleedkussen en andere babyspullen op kwijt te kunnen.

Zwevende commode op maat in de kleur Elegant Black, in de woonkamer van Maatkasten Online

Hoe hoog moet je dressoir zijn?

Meestal ligt de hoogte van een dressoir rond 90 cm, maar ook hier hangt jouw ideale hoogte af van verschillende factoren. Staat jouw dressoir vrij in de ruimte, dan kan je de hoogte vrij kiezen. Kies je ervoor om het dressoir naast een eettafel te plaatsen, dan volg je best de hoogte van die tafel. Hou daarnaast bij het bepalen van de diepte rekening met bewegingsruimte, vooral bij openstaande deuren.

Zwevende commode op maat in de kleur Green Shadow van maatkastenonline

Jouw commode, jouw stijl

Ingebouwd of vrijstaand? Zwevend of op de grond? Open of gesloten elementen? Met een dressoir of commode op maat heb je duizend-en-één mogelijkheden. Aan jou de keuze voor het ultieme design. Inspiratie nodig?

Dressoir kast op maat, geschilderd met structuurverf met betonlook

Dressoir of commode kast op maat

Gedurfd, tijdloos, strak of kleurrijk? Bij ons kies je uit een pak materialen, kleuren en accessoires om je dressoir of commode helemaal volgens jouw smaak af te werken. Fan van een tijdloze houtstructuur of een trendy kleur? Alles kan. En wanneer je kiest voor een buitenafwerking in mdf, kan je qua afwerking alle kanten uit: denk aan betonlook, mortex of een specifieke RAL-kleur. 

Ook de details maken jouw commode uniek. Maak ze helemaal hip met een push to open-systeem of een minimalistische greep, of kies voor inox of zwarte scharnieren die het ontwerp helemaal af maken.

Een hand met drie kleurstalen voor een maatkast, van maatkasten online
nieuwe collectie

Gratis kleurstalen

Benieuwd hoe jouw favoriete kleuren er in het echt uitzien? Vraag gratis kleurstalen aan en mix en match volgens jouw smaak.

3D tekening van een commodekast op de website van Maatkasten Online

Ontwerp jouw perfecte commode op maat

Begin nu en ontwerp jouw commode online. Bekijk meteen het resultaat. Kies de afmetingen, selecteer jouw favoriete indeling en kleuren, en voeg leuke handgrepen toe om jouw commode helemaal uniek te maken. Benieuwd?