Terug naar overzicht

Lades monteren als een pro? Bekijk deze handige video's!

Gefeliciteerd met jouw maatkast met Ta'Or box lades! Of je nu een ervaren klusser bent of net begint met maatkasten, deze instructievideo's wijzen je de weg voor een vlotte installatie.

1. Dit heb je nodig om je lade te installeren

Voordat je begint met het in elkaar zetten van de lade, kijk eerst of je alle spullen hebt: de lade zelf, 2 koppelingen, een bodemondersteuning met 2 schroefjes, bevestigingen voor de voorkant (frontbevestigingen) en de voorkant zelf (het front). Om alles te monteren, heb je 3 gereedschappen nodig: een sterschroevendraaier (of Torx) maat TX10 voor kleine schroefjes, een kruisschroevendraaier voor de voorkant (het front) en eventueel een sterschroevendraaier maat TX20 als je het front weer wilt losmaken. Werk op een stevige ondergrond.

2. Monteren van de frontbevestigingen op het front

De eerste stap is het monteren van de frontbevestigingen op de voorkant. Plaats de bevestigingen in de daarvoor bestemde gaatjes en duw ze zo ver mogelijk naar binnen. Gebruik het liefst een kruisschroevendraaier in plaats van een schroefmachine. Draai de voorkant vast totdat je weerstand voelt; op dat moment is het genoeg. (Het gebruik van een schroefmachine kan ervoor zorgen dat je de schroef te strak aandraait, waardoor het metaal van de bevestiging kan splijten.) Zodra alle bevestigingen zijn vastgedraaid, kun je het front aan de lade bevestigen. Hiervoor kun je de stappen volgen in de volgende instructievideo.


3. Monteren van de koppelingen, het front en bodemondersteuning

Voordat je het front kan monteren, moet je eerst de koppelingen bevestigen. Plaats elke koppeling in de voorziene ruimte (half maantje) aan de onderkant; het zou perfect moeten passen. Let op, tijdens het indrukken kan het zijn dat de bodem een beetje naar beneden zakt. Duw deze een beetje terug, zodat de bodem en de zijkant mooi uitgelijnd zijn. Nu kun je het front monteren.
Neem het front en zorg ervoor dat de juiste kant bovenaan zit. Laat het front in de voorziene groeven zakken. Schuif het front naar beneden en op het moment dat het inhaakt, zit het al een beetje vast. Druk op het front en klik vast. (Als dit niet lukt, kunnen we de koppeling losmaken, zoals getoond in de volgende instructievideo.)
Nu kun je ook de bodemondersteuning bevestigen. Draai de lade om, met het front naar beneden. Plaats de bodemondersteuning op de plek van de voorziene gaatjes. Schroef het schroefje aan de achterkant vast met een torx schroevendraaier TX10. Draai vervolgens het schroefje aan de voorkant vast. Nu is de lade klaar om op de geleiders te worden geplaatst.

4. Wat als ik mijn front niet aan de lade kan hangen?

Als het niet lukt om het front te monteren, maak je geen zorgen. Dat betekent waarschijnlijk dat de techniek in de zijwanden van de lade al naar achteren is geduwd. Dit kan per ongeluk gebeuren, maar is geen probleem.
Om dit op te lossen, steek je een schroevendraaier in het onderste gaatje, onderaan de lade. Als je dan duwt en je hoort een 'klik', dan springt de techniek in de zijwand weer naar voren. Nu kun je het voorkant wel monteren: Laat het front in de groeven zakken, schuif om in te haken, en klik vervolgens vast.

5. Losmaken van het front

Het front verwijderen, doe je zo: Maak eerst de bodemondersteuning los. Gebruik vervolgens het onderste gaatje aan de achterkant van de lade. Plaats daar je torx schroevendraaier TX20 in en duw tegen het metaal. Zo springt je front automatisch los.

6. Waarvoor dienen de twee gaatjes onderaan mijn lade?

Met het bovenste gaatje kun je het front bijregelen, omhoog of omlaag, met een torx schroevendraaier TX20. Dit is handig als de kast helemaal klaar is, alle lades erin zitten, en je alle voegjes tussen de lades gelijk wilt maken.
Het onderste gaatje is er om het front los te maken. Als je erin duwt met je torx schroevendraaier TX20, springt het front automatisch los.

Heb je nog vragen over de montage van je lades of je kast?

Bekijk gerust deze montagehandleidingen voor meer hulp.

Of neem contact op met ons team via chat, telefoon of WhatsApp op werkdagen tussen 9u en 17u.
Je kunt ook een mailtje sturen naar aftersales@maatkastenonline.
We staan klaar om je met veel plezier te helpen! 😊

Benieuwd naar de materialen die we gebruiken voor je maatkasten?

Jouw maatkast is vervaardigd met hoogwaardige schrijnwerkers-materialen, waaronder de bekroonde Ta'Or box lades, hoogwaardige Blum soft-close geleiders en scharnieren. We maken gebruik van enkel professioneel interieur-plaatmateriaal van Unilin, terwijl stijlvolle design handgrepen de perfecte finishing touch geven. Ben je nieuwsgierig naar ons vakmanschap en de ongeëvenaarde kwaliteit van onze maatkasten?