Terug naar overzicht

Binnenkijken: Maatkasten met een natuurlijke look in een landelijke nieuwbouw

Kasten met schuine rug onder een schuin dak van Maatkasten Online

Zelfbouwers Silke en Jort geven je graag een kijkje in hun woning. 3 jaar lang bouwden ze aan hun droomwoning. Ze kozen voor een minimalistisch landelijke stijl met vooral natuurlijke en rustieke elementen. Hun maatkasten moesten dan ook deze look mee versterken. Welkom in de Vierlinden. 

Maatkasten in de badkamer

In de badkamer werd de ruimte onder het schuin dak optimaal benut door voor maatkasten met een schuine rug te kiezen. Voor de buitenafwerking werd gekozen voor mdf. Silke en Jort schilderden deze zelf met een matte verf. Om een strak geheel te bekomen, werd er gekozen voor een greeploos push-to-open systeem. 

Wist je dat: de kastendeuren in mdf al voorzien zijn van een witte lakdraagfolie? Dit zorgt ervoor dat je de fronten zeer gemakkelijk kan schilderen. 

Maatkast van Maatkasten Online met schuine rug in mdf en afgewerkt met een matte verf

Buitenafwerking mdf - geschilderd door klant met matte verf. Greeploos push-to-open systeem. Bekijk meer realisaties in mdf ▸

Maatkast van Maatkasten Online met schuine rug in mdf en afgewerkt met een matte verf

Inloopdressing onder een schuin dak

Aangrenzend aan de badkamer bevindt zich een inloopdressing. En dit mag je hier zeer letterlijk nemen, want als je de badkamer verlaat, wandel je zo de dressing binnen. Deze sluit perfect aan bij de ruimte en is een combinatie van open en gesloten kasten. Ook hier werd gewerkt met een kast met een schuine achterwand zodat er meer kastruimte kan worden gecreëerd. De kasten kregen een stoere houtlook door te werken met de kleur Hudson Oak. 

Fan van deze kleur? Vraag een gratis kleurstaal aan en ervaar de look en feel in het echt.

Inloopdressing op maat in Hudson oak door Maatkasten Online

Dressing met buitenafwerking Hudson Oak - binnenzijde Front White. Greeploos push-to-open systeem

Maatkast onder een schuine wand in Hudson Oak
Maatkast met een schuine rug in Hudson Oak

Een wasruimte op maat

Wasruimte, mudroom, hoe je het ook wil noemen, deze handige ruimte zorgt voor heel wat extra bergruimte. In deze ruimte werden zowel wastoestellen, een zitbank en techniekenkasten verwerkt. En dit allemaal op maat van de ruimte en de stijl van de woning. 

Handige zitbank voorzien in dezelfde stijl van de maatkasten door Maatkasten Online

Wasruimte met buitenafwerking in mdf met verticale groeven. Bekijk meer realisaties in mdf ▸

Wasplaats met wastoestellen op hoogte ingewerkt in de maatkasten
maatkasten in een landelijke stijl door de toevoeging van verticale groeven

Waskast

De wasmachine en droger werden ingewerkt in de kasten. Zo vormt de ruimte een zeer strak geheel. Door de wastoestellen op hoogte te plaatsen, zorgt dit niet enkel voor een ergonomischer gebruik, het biedt ook de mogelijkheid om onder de toestellen handige lades te voorzien. Deze kunnen gebruikt worden voor het opbergen van wasgoed, wasproducten of een wasmand. 

Om toch de landelijke touch in deze ruimte te brengen, werden de kastdeuren voorzien van verticale groeven. Zo loopt de landelijke stijl door tot zelfs in de wasplaats! De groeven worden gelijkmatig verdeeld over de gehele breedte van de kastdeuren. Zo ontstaat er een mooi lijnenspel zonder dat dit een drukke indruk geeft. 

Voor het ontwerp van de ze ruimte werd beroep gedaan op een opmeetservice. Wil je zelf ook een op maat gemaakte waskast? Vraag een opmeetservice aan en laat je adviseren door een expert. 

Wastoestellen op hoogte verwerkt in een maatkast van Maatkasten Online
Wastoestellen op hoogte met lade eronder voor extra bergruimte

Techniekenkast

Als de kastdeuren gesloten zijn, zou je nooit vermoeden dat er zich achter deze deuren tal van collectoren, buizen en tellers schuil houden. Door een techniekenkast toe te voegen, worden deze technische installaties mooi verstopt maar blijven ze toch gemakkelijk bereikbaar. Een module voor technieken kan je in stap 4 in de configurator zelf eenvoudig toevoegen aan jouw ontwerp. 

Techniekenkast op maat ingewerkt in de maatkasten

Techniekenkast in mdf met verticale groeven

Ingewerkte techniekenkast op maat door Maatkasten Online
We bouwden een huis, en creëerden zo een thuis
Jort

Met dank aan doe-het-zelvers Silke en Jort, instagram: @welkom.in.de.vierlinden
Fotografie: Sarah Gevaert