Terug naar overzicht

Het ultieme ruimtegebruik? Ga voor een kast onder de trap

Vraag je je af hoe je de ruimte onder je trap optimaal kan benutten? Kies voor een trapkast op maat en creëer orde door jassen en schoenen, boekentassen of andere spullen netjes op te bergen. Hoe begin je eraan? Wij inspireren je met enkele praktische tips om je trapkast 100 % te personaliseren.

Witte trapkast op maat

Ruimte onder de trap inrichten

Bij veel gezinnen is de ruimte onder de trap een verloren ruimte waar niets mee gedaan wordt. Door elke centimeter slim te gebruiken, kan je hier nochtans veel spullen kwijt. Zeker wanneer de trap zich in de inkomhal bevindt, is dit dé uitgelezen plek om jassen en schoenen op te bergen.

Zwarte op maat gemaakte kast onder de trap

Vestiaire onder de trap

Fan van een garderobekast onder de trap? Kies voor een trapkast met deuren om jassen, schoenen en tassen uit het zicht van bezoekers op te bergen.


Een speelruimte

Is jouw trap geïntegreerd in de leefruimte? Creëer er een speelhoekje voor de kinderen. Extra handig: met deuren sluit je alles netjes af wanneer het bedtijd is.


Voorraadkast

Altijd handig: extra ruimte om boodschappen op te bergen. Zelfs de stofzuiger, de strijkplank en schoonmaakspullen kan je hier makkelijk in kwijt.

Indeling trapkast

Wil je een trapkast plaatsen, denk dan vooraf goed na over de functie van de kast. Ga je voor een verborgen dressing of vestiaire? Of misschien wel een praktische voorraadkast?

Laat je creativiteit de vrije loop, maar hou bij het ontwerp rekening met de ruimte die je hebt en met de grootte van de spullen die je er wil opbergen. Ga je voor een kast vol legplanken, met een kledingroede of handige lades? Bedenk de meest optimale inrichting en creëer niet alleen extra opbergruimte, maar ook een compleet nieuwe look voor jouw trap.

TIP

Is je trapkast zo’n 80 centimeter diep? Overweeg dan om onderaan schuiflades te integreren om makkelijk bij al jouw spullen te kunnen.

Inbouwkast onder trap: de afwerking

Van plan om een trapkast te bestellen? Kies bij ons uit een ruime keuze aan kleuren en houtstructuren, en reken op materialen van de hoogste kwaliteit. Zowel voor de binnenzijde als de buitenzijde van jouw kast op maat, mix en match tot je de perfecte look gevonden hebt.

TIP

Bij trapkasten leveren we de paslatten niet op maat, wel in overmaat. Dit betekent dat je ze zelf op maat kan zagen, of je kan ervoor kiezen om ze op maat te laten naleveren nadat je de trapkast geïnstalleerd hebt. Je meet dan heel eenvoudig de afstanden tussen de kast en de (schuine) wanden, waarna wij perfect passende paslatten maken en die bij jou thuis bezorgen.

Opmeetservice voor trapkast op maat
aanbevolen

Trapkast plaatsen: puur precisiewerk

Precieze afmetingen zijn cruciaal voor een trapkast op maat. Wil je echt zeker zijn, doe dan een beroep op onze opmeetservice. Zeker wanneer je twijfelt of de vloer waterpas is, is deze service sterk aanbevolen. Onze expert komt ter plaatse opmeten en adviseert je over kleuren en afwerkingsmogelijkheden.