Terug naar overzicht

Het verhaal van Nathalie: "Waarom iemand betalen voor iets dat je zelf kan?"

Nathalie stelde zelf haar droomkasten samen.

Zwarte maatkasten in de salon van maatkasten online

Combinatie van een hoge opbergkast en een laag tv-meubel tot één wandcombinatie. Kleur: Elegant Black, Handgrepen: Lip messing (goudkleurig).

Met onze maatkast-configurator laat je jouw creativiteit de vrije loop. Dat bewijst ook Nathalie, die de kastenwand van haar dromen zelf samenstelde en installeerde. Ze combineerde hoge zwarte kasten met een zwarte commode in een wandmeubel met een moderne en serene uitstraling. We vroegen wat haar ervaring was.

Hoe ben je bij Maatkasten Online terechtgekomen?

“Ik heb Maatkasten Online leren kennen tijdens een zoektocht naar betaalbaar en stijlvol maatwerk, voor mijn beroepsruimte in onze woning. In eerste instantie had ik daarvoor aangeklopt bij een firma gespecialiseerd in interieurbouw en maatwerk-kasten. Ik wist op voorhand heel goed wat ik wist en zat al vrij ver in het ontwerpproces, was al enkele keren op overleg geweest voor de indeling en de materialen, maar ik kreeg nooit een richtprijs. Slechts bij de laatste afspraak kreeg ik een offerte die helemaal niet aansloot bij het budget dat we voor ogen hadden. Dat was spijtig, want zo is er finaal toch veel tijd verloren, zowel voor mij als voor hen.

Dat is bij Maatkasten Online helemaal anders. Je kan je wandmeubel helemaal zelf samenstellen, kent bij elke stap onmiddellijk de prijs en weet perfect wanneer het geleverd zal worden. Dat was uiteindelijk wat mij volledig over de streep getrokken heeft.”

Hoe verliep je bestelproces?

“Omdat we in ons hoofd zaten met de heel hoge prijs die we gekregen hadden bij een schrijnwerker, leken alle prijzen op Maatkasten Online echt wel goed mee te vallen. Daarom hebben we niet lang getwijfeld, en daarna is het heel snel gegaan. Om zeker te zijn van de afwerking heb ik de gratis kleurstalen besteld. Ik wist perfect wat ik wilde, heb alles ingegeven in de configurator, de materialen gekozen en van zodra we de kleurstalen in het echt zagen, was ik overtuigd en hebben we nagenoeg onmiddellijk besteld.

De ontwerptool is heel gebruiksvriendelijk. Het doorlopen van de stappen gaat heel eenvoudig en al de rest gebeurt door Maatkasten Online. Je moet enkel weten wat je wil, daarna gaat het super snel.”

Wandmeubel combinatie, bestaande uit 2 hoge opbergkasten en een commode in het midden

Wandmeubel combinatie, bestaande uit 2 hoge opbergkasten en een commode in het midden. Kleur: Elegant Black, Handgrepen: Lip messing (goudkleurig).

Livingmeubel op maat van maatkasten online

Combinatie van hoge opbergkasten en een laag TV-meubel tot 1 wandcombinatie. Kleur: Elegant Black (zwart met houtstructuur)

Heb je een opmeetservice laten komen?

“We hebben de opmeting zelf gedaan. Wij hadden een afstandsmeter met laser ter beschikking, zodat we heel nauwkeurig konden meten. We hebben de instructies op de website gevolgd en dus gemeten van vloer tot plafond, van muur tot muur, … De materialen die geleverd zijn, waren echt op maat, tot op de millimeter correct.”

Heb je het mooie ontwerp zelf bedacht of uitgetekend? Ben je vertrokken van een moodboard, Pinterest of schetsen?

“Ik ben al jaren geïnteresseerd in interieur, ik heb al meerdere magazines en boeken over interieurprojecten verslonden. Wij wonen ook al meerdere jaren in ons huis, wat ervoor zorgde dat ik perfect wist hoe het er moest uitzien, wat ik mooi vind van materialen en stijlen, en wat ik nodig had voor mijn vrij beroep. Oké… we moesten enkele van onze eisen laten varen, maar die waren we al snel vergeten toen we op het einde van de configuratie de uiteindelijke prijs zagen. Wat een verschil met de offertes die we binnen kregen."

De keuzemogelijkheden zijn meer dan ruim genoeg, zowel voor de binnen- als de buitenkant van de kast.
Nathalie

“Ik heb de plannen zelf op papier uitgetekend, want ons project is in feite een combinatie van een gewone kolomkast en een commode. Ik heb nagedacht over hoe ik dit best moest ingeven in de verschillende modules van de configurator en heb dit dan zo doorgegeven bij bestelling. Na de bestelling heb ik wel contact opgenomen met de klantenservice van Maatkasten Online om ons project verder toe te lichten en met de vraag of ze mijn plannen op papier even wilden controleren met de gegevens die ik had ingegeven in de verschillende modules. Alles bleek te kloppen, en er moest niets meer gewijzigd worden aan mijn bestelling.”

Wandmeubel combinatie, bestaande uit 2 hoge opbergkasten en een commode in het midden

Wandmeubel combinatie, bestaande uit 2 hoge opbergkasten en een commode in het midden. Kleur: Elegant Black, Handgrepen: Lip messing (goudkleurig).

Handgreep Lip messing (goudkleurig)

Handgreep Lip messing (goudkleurig)

Hoe ging de montage van de kasten?

“Dat ging heel goed. Wij hadden van de persoon die de kast kwam leveren wel de tip gekregen om eerst alle onderdelen te sorteren en dan pas te beginnen. Dat heeft ons vermoedelijk wat tijd en frustraties bespaard. Van zodra alles gesorteerd was op basis van de labels die Maatkasten Online op elk onderdeel had voorzien, heb ik eerst het bijgeleverde instructieboekje doorgenomen en dan pas zijn we begonnen. Een goede voorbereiding is alles natuurlijk.

We zijn wel een volledig weekend bezig geweest om alles in elkaar te steken, de paslatten nog wat bij te werken, ... maar ook een professioneel bedrijf heeft wel wat werk aan zo’n kasten, dus ook dat viel heel goed mee. Ik betaal niet graag voor dingen die ik zelf kan en met Maatkasten Online kan je op die manier heel wat besparen. Alles komt mooi op maat toe en het enige wat je nog moet doen is het in elkaar zetten. Heel handig. Wij hebben Maatkasten Online dan ook al aangeraden aan meerdere vrienden.”

Ik betaal niet graag voor dingen die ik zelf kan en met Maatkasten Online kan je op die manier heel wat besparen.
Nathalie

Hoe heb je de service ervaren?

“De service verliep heel vlot. Ik kreeg zeer snel feedback op mijn vragen en alles is prima verlopen. Wat de handgrepen betreft, dachten wij dat er twee moesten gebruikt worden bij een dubbele deur, maar dit bleek slechts één te zijn. De lades zijn kort na de levering van onze kasten achterna gestuurd (het werd op voorhand meegedeeld dat deze later zouden komen), waardoor we alles op korte termijn hebben kunnen afwerken.
In één van onze kasten wilde ik legplanken voorzien tegen de wand. Dat is iets wat niet in de configurator kon worden ingegeven en dus niet kon worden geleverd door Maatkasten Online. Ik heb toen gevraagd of ze gewoon twee planken uit hetzelfde materiaal op maat konden bijleveren en dat wij dan zelf een manier zouden bedenken om deze te bevestigen. Dit vormde geen enkel probleem. Ik heb deze twee planken zelfs zonder meerprijs bijgeleverd gekregen, wat uiteraard een geweldige service is. Wij hebben de planken mooi kunnen bevestigen tussen de kast en het resultaat is geweldig (vind ik zelf :-)”

Wat vind je van de kwaliteit?

De kwaliteit is prima. Alles zit stevig in elkaar, de achterwanden zijn niet gewoon van karton, er zit een stevige sokkel onder de kast en ook de lades lopen soepel in en uit. Enkel spijtig natuurlijk dat de vingers van de kinderen duidelijk zichtbaar zijn op het zwarte materiaal, maar dit heeft vermoedelijk niets met het materiaal zelf te maken. We krijgen heel veel complimenten. Iedereen is onder de indruk van de wijze waarop alles mooi aansluit aan het plafond en de muren. Afgelopen weekend hadden we een vriend over de vloer die als projectleider exclusieve projecten opvolgt voor een gerenommeerd architect, en zelfs hij stond versteld van de kwaliteit, de look en de afwerking. De prijs die zij opgeven in hun ramingen voor maatwerk lag wel wat hoger dan wat wij betaald hebben.”

We krijgen heel veel complimenten. Iedereen is onder de indruk van de wijze waarop alles mooi aansluit aan het plafond en de muren.
Nathalie
Interieur met zwarte maatkasten in de salon van maatkastenonline
Wandkasten op maat voor de living van maatkastenonline

Is het resultaat helemaal wat je ervan verwacht had?

“Het resultaat is helemaal wat ik had verwacht, zelfs beter. De afmetingen kloppen zo nauwkeurig dat het effectief maatwerk is. Ik ben echt tevreden dat wij voor die prijs kasten in elkaar hebben kunnen steken waarvan je niet eens ziet dat we het zelf hebben gedaan. Geweldig!”

Met dank aan: Nathalie
Fotografie: Jonah Samyn