Terug naar overzicht

Realiseer de ideale werkplek met een bureaukast op maat

Werken in een ruimte die niet alleen functioneel is, maar ook inspirerend, comfortabel én persoonlijk ... het is zoveel aangenamer, toch? Of je nu een aparte home office hebt, of je palmt een hoekje van de woonkamer in, met een bureaukast op maat creëer je in no time de juiste sfeer. 100% volgens jouw stijl. En helemaal op maat van de beschikbare ruimte.

Bureaukasten op maat in de kleur Elegant Black

Bureaukasten op maat in de houttint Elegant Black. Handgrepen: Pure en Mini Pure.

Bureau met bureaukasten op maat in de kleuren Front White en Sand

Bureaukasten op maat in de kleuren Front White en Sand. Handgrepen: Push to open.

Waarom een bureaukast op maat?

Waarom zou je genoegen moeten nemen met standaard als je ook een werkplek kan hebben die volledig is afgestemd op jouw wensen? Dit zijn de voordelen: 

Bureau met kasten op maat in de kleuren Front White en Sand

Bureaukasten op maat maat. Kleuren: Front White en Sand. Handgrepen: Push to open.

✓  Optimaal gebruik van je ruimte

Wil je echt álles uit je ruimte halen? Vergeet dan die standaardafmetingen! Met bureaukasten op maat benut je elke centimeter van je bureauruimte optimaal. Ook perfect voor in kleinere kamers of de ruimte onder een schuin dak. Door de ruimte van vloer tot plafond te benutten, heb je ook geen stof op de kasten. Yay!


✓  Jouw persoonlijke stijl en opstelling

Wil je een hele muur vol met gesloten kasten? Of liever een mix van lage en hoge kasten kasten? Misschien zelfs een commodekast met een extra lang bureaublad? Alles is mogelijk! Kies wat het beste bij jouw interieur past en geef er jouw persoonlijke touch aan met je favoriete materialen, kleuren en afwerkingen.


Zware kast voor de bureau op maat

Commodekast in de kleur Elegant Black en ingebouwde opbergkast in de kleur Front White.

✓  Pimp jouw productiviteit

Met een maatkast bouw je jouw werkplek zo functioneel mogelijk op. Helemaal volgens jouw manier van werken. Wil je legplanken voor al jouw boeken? Of liever lades voor je kantoorbenodigdheden? De indeling bepaal je helemaal zelf.

Kinderbureau in de kleur Front White. 

✓  Betaalbaar

Voordelig maatwerk? Jazeker! Bij Maatkasten Online zijn je bureaukasten op maat binnen handbereik dankzij ons doe-het-zelf systeem. Je krijgt professionele kwaliteit voor de beste prijs in het land. Hoe werkt het? Je ontwerpt zelf je maatkast online en je monteert hem helemaal zelf. Zo bespaar je op een interieurarchitect of installateur.

Totaalinrichting met bureaukasten op maat

Waarom zou je compromissen sluiten als het om je werkruimte gaat? Met onze totaalinrichtingen voor jouw werkplek krijg je een georganiseerde en efficiënte ruimte. Combineer ladekasten, hangkasten en plafondhoge opbergkasten naar hartenlust. Vergeet ook de slaapkamer van je kind niet, waar je een bureau en kledingkast kunt combineren tot één mooi geheel. Zo haal je het beste uit elke ruimte in huis!

Inspiratie: Ontwerpideeën voor jouw bureau

Bureaukasten op maat in Elegant Black

Ladekast op maat met tablet van 36 mm in de kleur Elegant Black. Handgrepen: Mini Pure.

1. Commode of ladekast met een bureaublad

Dit is veruit de gemakkelijkste manier om een bureau op maat te maken: ontwerp een lage kast, zoals een ladekast of commode, en maak het bovenblad ervan langer. Zo heb je meteen een handige werkplek.

TIP: Een standaard bureau is meestal ongeveer 75 cm hoog, dus zorg ervoor dat de kast eronder een hoogte heeft van ongeveer 71 cm (want het bovenblad is 3,6 cm dik). Pas de hoogte van de kast aan op basis van jouw ideale zithouding, die afhankelijk is van jouw lichaamslengte.

Commodekasten met extra tablet van 36 mm in de kleuren Front White en Sand. Handgrepen: Push to open.

2. Een bureautablet bovenop of dwars over je commode of ladekast

Een ander leuk idee is om je bureaublad dwars over je lage bureaukasten te leggen. Zo kan je heel makkelijk een bureau in L-vorm of U-vorm maken. Denk er wel aan om de juiste hoogte te kiezen die past bij jouw lengte. Zo krijg je een comfortabele werkplek die helemaal bij jou past.

Plafondkast op maat in Front White

Plafondkast in de kleur Front White. Handgrepen: Push to open.

3. Plafondkasten boven je bureau

Strak, slim en ruimtebesparend … een bureaublad met plafondkasten erboven geeft de ruimte een georganiseerde en minimalistische uitstraling.

Ingebouwde kastenwand in de bureau

Ingebouwde opbergkasten in de kleur Front White.

4. Bureau met kastenwand van vloer tot plafond

Wil je veel opbergruimte in je bureauruimte? Dan zijn kasten op maat van vloer tot plafond ideaal. Kies of je legplanken of lades wilt, afhankelijk van wat je nodig hebt om op te bergen. Als je van plan bent om de kasten zwaar te vullen, zijn de enkele modules het meest geschikt.
Wist je dat je bij het installeren van je bureaukast zelf de hoogte van de legplanken kunt kiezen? Er zijn namelijk kleine boorgaatjes van slechts 3 mm aan de zijkanten. Zo kun je zelf bepalen op welke hoogte je de planken wilt hebben.

Bureaukasten op maat in de kleur Elegant Black

Bureautablet 36 mm in de houttint Sand.

Praktische tips voor je bureaublad op maat

Bij Maatkasten Online denken we niet alleen aan je bureaukasten, maar ook aan je bureaublad. Onze standaardbladen zijn 36 mm dik voor extra stevigheid en duurzaamheid. En je kunt het bureaublad in dezelfde kleur kiezen als je kasten, uit onze volledige collectie kleuren.

Een bureaublad heeft een maximale lengte van 277 cm, met perfect afgewerkte zijkanten (met rechte hoeken). Bij langere bureaus komt het blad dus in meerdere delen. Je moet zelf zorgen voor de bevestiging of versteviging, omdat dit afhangt van je unieke situatie. Voor een standaard bureaublad met een diepte van 80 cm kun je veilig 1 meter overspannen zonder extra verstevigingen onder het blad.


Een bureaublad bestellen 
Misschien wil je het tablet van een commode verlengen om een werkoppervlak te creëren, of wil je een afzonderlijk bureaublad bestellen? Dit is (nog) niet mogelijk in de online ontwerptool. Stuur een e-mail naar info@maatkastenonline.be en we helpen je graag met het berekenen van de prijs en het eenvoudig online bestellen.

Kast van Maatkasten Online monteren

Je bureaukast op maat opmeten en monteren?

Dat is zo gebeurd. Of je meet na het lezen van onze tips en tricks de juiste afmetingen voor je bureaukast zelf op, of je maakt het jezelf gemakkelijk met de opmeetservice aan huis. Onze meetexpert weet raad met moeilijke hoeken of de ideale indeling, en geeft je een kant-en-klaar ontwerp. Zo hoef je zelf niks meer te configureren.

Je bureaukast monteren? Easy, ook zonder ervaring kan je het makkelijk zelf doen. Bekijk onze 5 geboden voor een vlotte montage en bereid je voor op de komst van jouw kast.

Configureer jouw bureaukast in 1-2-3

Of je nu wil vertrekken van een commode, een opbergkast of een ander kasttype … in onze online configurator is alles mogelijk. Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp een bureaukast die perfect past bij jouw stijl en wensen.