Terug naar overzicht

Interieurontwerpster Nele: "Green Shadow sprong er voor ons meteen bovenuit!"

Groene inbouwkast in de inkomhal van maatkastenonline

Sinds 2020 wonen we in ons huis na een totale renovatie, waarvoor ik het interieurontwerp voor mijn rekening heb genomen. Niet verassend natuurlijk aangezien ik zelf een interieurvormgeefster ben. Ik heb het geluk een 'handige Harry', of in mijn geval 'handige Arne', als man te hebben, want het liefst doen we zoveel mogelijk zelf. De tijd was aangebroken om de inkomhal aan te pakken.

De inkomhal als visitekaartje

Door mijn vak aanschouw ik ons huis namelijk als mijn visitekaartje en ik wist dat ik met de inkomhal er “boenk” op moest zitten. Ik zie vaak genoeg dat het een ruimte is waar doorgaans weinig aandacht aan wordt besteed, maar die eerste indruk vind ik echter ontzettend belangrijk. Bij ons is het ook de plaats waar de metertellers zijn geplaatst, dus deze wegwerken was onze eerste prioriteit. 

In mijn interieurontwerpen streef ik naar een mooie symbiose van functionaliteit en esthetiek, dus ik heb een ontwerp uitgetekend voor een omkasting dat zowel de metertellers wegwerkt, alsook een functie van schoenenkast heeft. Een shout out voor mijn man voor de geslaagde uitvoering.

Maatkast in de inkomhal in de kleur Green Shadow van maatkastenonline

Ingebouwde vestiairekast in de kleur Green Shadow. Handgrepen: Diamond messing

'Heb je maatkastonline.be al eens bekeken?'

Tijdens de renovatie hadden we nog een wijziging aangebracht aan de lay-out van de inkomhal, zodoende konden we nog een nis creëren, wat ideaal zou zijn voor een 2de inbouwkast in onze inkomhal.

Mijn man stond al klaar met zijn meter, want na de schoenenkast zou hij ook dit even aanpakken. Maar door een stutbalk die doorheen de nis liep, ging dit iets moeilijker dan gedacht. De muren van de nis bleken ook niet zo recht te lopen en ik wou echt een kast die naadloos zou aansluiten met de muren.
Verschillende opties werden besproken, zoekend naar de beste oplossing, totdat mijn man zei: “Heb je maatkastonline.be al eens bekeken?”.

Voor mijn man was uitgesproken had ik de site al geopend. 'Ontwerp je maatkast', stond er. Ik dacht: 'Ok, laten we dit even uittesten'.

Ontwerp van een groene maatkast in de configurator van Maatkasten Online

Qua gebruiksvriendelijkheid kan deze tellen, je walst er zo doorheen.

Wat mij onmiddellijk opviel waren de talrijke mogelijkheden van indelingen en kleuren. Mijn interesse was gewekt! 'Hopelijk ligt het binnen in ons budget', dacht ik nog. Met de maten, die ondertussen in mijn hoofd zaten, ging ik aan de slag met de configuratie. Qua gebruiksvriendelijkheid kan deze tellen, je walst er zo doorheen en handig is dat bij elke stap de prijs wordt weergegeven en aangepast. Het duurde niet lang vooraleer ik een totaalprijs had en halleluja, deze viel binnen ons budget.

Diezelfde dag heb ik nog een afspraak vastgelegd met de opmeetservice

gratis kleurstalen Green Shadow van maatkastenonline

Kleurstalen Green Shadow

Green Shadow sprong er voor ons meteen bovenuit.

De opmeetservice leek mij in dit geval toch een verstandige optie, en, Oh boy was dit een goede beslissing. Het was geruststellend te kunnen opmaken dat mijn visie werd begrepen. De moeilijkheden werden besproken waarna we de best mogelijke oplossing kregen voorgesteld.

Voor mij telt elke centimeter, en ondanks we rekening moesten houden met verlies in de hoogte door de stutbalk, werd dit ruimschoots goedgemaakt door de diepte van de kast. Aangezien de muren niet zo recht liepen werd ons aangeraden om de paslatten in overmaat te bestellen zodat we deze nadien nauwkeurig zouden kunnen afzagen voor die naadloze aansluiting.

Na de opmetingen werden de kleurstalen bovengehaald, en enkele stalen werden uitgekozen. De kleurenstaaltjes werden op onze terrazzo vloer gelegd die doorheen onze woning loopt, en Green Shadow sprong er voor ons meteen bovenuit. Dan volgden de handgrepen, en het leuke is dat ik deze ook onmiddellijk kon zien naast de kleurstalen. Daar viel onze keuze op de Diamond messing handgrepen. Het messing goud komt overigens terug als accent in ons interieur.

Messing handgrepen op een groene maatkast van maatkasten online

Handgrepen 'Diamond' in messing uitvoering

De kleur van de kast bleek zo verassend mooi

Het duurde niet lang vooraleer ik een configuratie op basis van de metingen in mijn mail had. De grootste verrassing voor ons was dat de prijs zelfs lager was dan mijn eigen eerste simulatie.
Na de levering konden we aan de installatie beginnen, deze ging over het algemeen vlot tot mijn grote opluchting. Het bijgeleverd instructieboekje loodst je stap voor stap doorheen het installatieproces. Met de scharnieren hebben we wel wat moeite gehad, het inklikken ging wat stroef door de kracht die ervoor nodig was. De nis gaf ons ook niet veel bewegingsruimte, maar uiteindelijk hebben we ze er wel ingekregen.

De kleur van de kast bleek zo verassend mooi dat het idee bij mij borrelde om deze kleur ook aan te brengen op de muren en plafond van de nis. Mijn man had eerst zijn twijfels of het dan niet té donker zou worden, maar ik kon hem overtuigen dat dit absoluut kon door de ruime lichtinval van het aanwezige dakraam en glazen verbindingsdeur naar de leefruimte. Toen ik contact opnam met de dienst na verkoop, konden ze mij onmiddellijk de kleurcode van de Green Shadow doorgeven. Deze heb ik vervolgens laten mengen bij Levis. Eerst hebben we een latten-patroon aangebracht op de muur en vervolgens konden we de muren en het plafond van de nis in dezelfde kleur verven als de kast, ook voegde we nog een messing detail toe tussen de kast en muur.

Het is DE binnenkomer die ik voor ogen had.
Nele
Groene maatkast in de inkomhal van maatkasten online

Het resultaat is mooier dan ik had durven dromen en mede door maatkasten online is de nis een harmonieuze integratie geworden met de rest van ons interieur. Het is DE binnenkomer die ik voor ogen had.

Ik kan met een gerust hart maatkasten online adviseren aan mijn klanten, want het biedt een betaalbare oplossing voor een maatkast van goede kwaliteit.

Geschreven door: Nele Bombeeck  - Website: Huis van Nebo, Instagram: @nebo_interieur