Terug naar overzicht

Zitbank met opbergruimte: combineer comfort met efficiëntie

Op maat gemaakte zitbank in neutrale beige tinten

Veel spullen, weinig ruimte? Maak optimaal gebruik van je ruimte en kies voor een op maat gemaakte opbergbank: hiermee creëer je niet alleen een comfortabele plek om te ontspannen, maar ook een slimme oplossing voor een goed georganiseerd huis. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees onze tips en ontwerp de ultieme bank die is afgestemd op jouw interieur en stijl.

Voordelen van een op maat gemaakte opbergbank:

Met een op maat gemaakte opbergbank maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Niet alleen kun je de bank tot op de millimeter aanpassen om te passen bij de afmetingen van de kamer, je geniet ook van andere voordelen van maatwerk:

witte zitbank met opbergruimte met push to open deuren


  • Verborgen opslag: Integreer een opbergruimte in de sofa en maak opruimen nog eenvoudiger. Handig voor het opbergen van items zoals dekens, speelgoed of boeken, zodat ze niet rondslingeren in je interieur.


  • Uniek ontwerp: Laat je creativiteit de vrije loop. Kies uit een scala aan kleuren, bepaal de best passende indeling en ga voor een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke smaak en wensen. Als je het kastje en het tablet in een andere kleur wilt, geen probleem. Alles is mogelijk.


  • Optimaal comfort: Bij het ontwerpen van de opbergbank, houd rekening met wat comfort voor jou betekent. Kies uit verschillende zitdieptes, opslagopties en afwerkingen voor het bovenste tablet en zorg ervoor dat de bank niet alleen perfect in je ruimte past, maar ook bij jou. Bovendien, omdat onze banken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, hoef je je geen zorgen te maken over belasting. Onze banken kunnen elk gewicht aan.

Het ontwerpen van je opbergbank online: waar moet je aan denken?

Ontwerp eenvoudig en snel jouw op maat gemaakte opbergbank in onze online 3D-configurator. Hoe begin je eraan? Volg ons stapsgewijze plan en maak jouw opbergbank nog functioneler en unieker.

Witte op maat gemaakte zitbank

1. Weet duidelijk wat je wilt

Speelgoed, schoenen of dekens? Denk eerst na over wat je wilt opbergen en stem de indeling van de opbergbank af op je spullen. Ga je voor laden of planken? Met of zonder deuren? Je kunt het ontwerp op verschillende manieren aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften.

Opmeetservice om jouw kastruimte op te meten

2. Bepaal de juiste grootte

Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op en houd rekening met deuropeningen, vensterbanken of andere obstakels. We geven je enkele handige tips voor het nemen van de juiste metingen. De ideale afmetingen van jouw op maat gemaakte bank? Dat bepaal je zelf. Voor het beste zitcomfort raden we de volgende afmetingen aan:

  • Hoogte: de beste hoogte voor jouw bank ligt tussen 45 en 50 cm.
  • Diepte: met een zitdiepte van 45 tot 55 cm creëer je de meest comfortabele en ontspannen zithouding.
Bepaal jouw stijl door gratis kleurstalen aan te vragen

3. Kies kleur en stijl

En dan: het design. Kies uit maar liefst 23 kleurtinten om ervoor te zorgen dat jouw opbergbank bij jouw interieur past. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Je kunt ook verschillende kleuren combineren voor een speels effect. Bijvoorbeeld, je kunt de kleur van het toptablet kiezen, evenals de dikte (18 of 36 mm), apart. Heb je inspiratie nodig? Vraag gratis kleurstalen aan.

Waar komt de bank te staan? Ga je voor een rechte bank, of geef je de voorkeur aan een U- of L-vorm? Alles is mogelijk. Hoewel je momenteel geen U- of L-vormige bank kunt ontwerpen in onze online tool, is deze optie nog steeds beschikbaar. Contacteer ons en ontwerp de gewenste vorm samen met ons.

Op maat gemaakte zitbank met beige tinten

4. Met of zonder handgrepen

Voor opbergbanken raden we de greeplijst aan: de meest praktische keuze omdat je gemakkelijk je kast kunt openen en ook comfortabel kunt zitten zonder dat de deurgreep in de weg zit.

Toch liever handgrepen? Dan bieden we een duurzame toevoeging aan jouw op maat gemaakte opbergbank met 32 verschillende handgrepen. Ultrazacht gefreesd, designknoppen of strakke lijnen? Kies jouw favoriet.

Op maat gemaakte zitbank in een warm witte tint

Opbergbank in Seashell (warm wit) met een bovenste tablet in Weave Wool Beige (geweven textuur).

Jongen leest een boek op een op maat gemaakte zitbank

Een plint aan de onderkant beschermt jouw opbergbank tegen schoenafdrukken of stofzuigen.

Opbergbank met een handgreep voor een extra mooi en praktisch resultaat.

Een extra dikke bovenste tablet van 36 mm zorgt voor extra stevigheid.


Designing customized storage bench in the online 3D tool of maatkasten online

Multifunctioneel meubilair voor veelzijdige ruimtes

Ben je op zoek naar meer ruimtebesparende en veelzijdige inrichtingsopties? Kies voor multifunctioneel meubilair en voeg een stijlvolle toevoeging toe aan je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trapkast die dienst doet als halkast of speelruimte? Of een functionele combinatie van een dressoir en een ladekast die meegroeit met je kind? Op maat gemaakte kasten zijn het ideale multifunctionele meubilair om extra opbergruimte te creëren.

Klaar om te beginnen?

Of heb je meer inspiratie nodig?