Terug naar overzicht

Zitbank met opbergruimte: combineer comfort met efficiëntie

Custom-made seating bench in beige tones.

Veel spullen, weinig plaats? Haal alles uit je ruimte en kies voor een opbergbank op maat: niet alleen creëer je een comfortabel plekje waar je kan relaxen, het is ook een slimme oplossing voor een goed georganiseerd huis. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees onze tips en ontwerp de ultieme zitbank op maat van jouw interieur en stijl.

Voordelen van een opbergbank op maat

Met een op maat gemaakte opbergbank benut je de beschikbare ruimte optimaal. Niet alleen kan je de zitbank tot op de millimeter aanpassen aan de afmetingen van de kamer, ook profiteer je van andere voordelen van maatwerk:

Witte opbergbank op maat met push-to-open deuren
  • Verborgen opbergruimte: Integreer een opbergruimte in de zitbank en maak opruimen nog eenvoudiger. Handig om spullen zoals plaids, speelgoed of boeken een plekje te geven zodat ze niet blijven rondslingeren in je interieur. 


  • Uniek ontwerp: Laat je creativiteit de vrije loop. Kies uit een pak kleuren, bepaal de best passende indeling en ga voor een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke smaak en wensen. Wil je de kast en boventablet in een verschillende kleur, geen probleem. Alles kan.


  • Optimaal comfort: Hou bij het ontwerpen van de opbergbank rekening met wat comfort voor jou betekent. Kies uit verschillende zitdieptes, opbergmogelijkheden en afwerkingen van de boventablet en zorg ervoor dat de zitbank niet alleen perfect bij jouw ruimte past, maar ook bij jou. Omdat onze banken uit hoogwaardige materialen gemaakt zijn, hoef je je bovendien geen zorgen te maken over de belasting. Onze zitbanken zijn bestand tegen elk gewicht.  

Je opbergbank online ontwerpen: waar moet je aan denken?

Ontwerp jouw opbergbank op maat makkelijk en snel in onze online 3D-configurator. Hoe ga je aan de slag? Volg ons stappenplan en maak jouw opbergbank nóg functioneler, en nóg unieker.

Witte opbergbank op maat met greeplijsten

1. Weet goed wat je wil

Speelgoed, schoenen of dekens? Bedenk eerst wat je wil opbergen en stem de indeling van de opbergbank af op jouw spullen. Ga je voor lades of legplanken? Met of zonder deuren? Je kan het ontwerp op verschillende manieren aanpassen aan jouw persoonlijke wensen.

Opmeetservice om je opbergkast op maat op te meten

2. Bepaal de juiste maat

Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op en hou rekening met deuropeningen, vensterbanken of andere obstakels. Wij geven jou een aantal handige tips om de juiste maten te nemen. De ideale afmetingen van je zitbank op maat? Die bepaal je helemaal zelf. Voor het beste zitcomfort raden wij volgende afmetingen aan: 

  • Hoogte: de hoogte van je bank ligt best tussen de 45 en 50 cm. 
  • Diepte: met een zitdiepte van 45 tot 55 cm creëer je de meest comfortabele en ontspannen zithouding.
Determining the style of your storage cabinet with free color samples.

3. Kies kleur en stijl

En dan: de uitstraling. Kies uit maar liefst 23 kleurtinten om ervoor te zorgen dat je opbergbank matcht met je interieur. Aan de binnen- én de buitenzijde. Je kan bovendien verschillende kleuren combineren voor een speels effect. Zo kan je de kleur van de boventablet, net als de dikte (18 of 36 mm), afzonderlijk kiezen. Inspiratie nodig? Vraag gratis kleurstalen aan. 

Waar komt de zitbank? Ga je voor een rechte zitbank, of liever een U- of L-vorm? Alles kan. Hoewel je in onze online tool nog geen U- of L-vormige zitbank kan ontwerpen, is deze optie toch beschikbaar. Contacteer ons en ontwerp samen met ons de gewenste vorm.

Witte zitbank op maat

4. Met of zonder handgrepen

Voor zitbanken raden we de greeplijst aan: de meest praktische keuze omdat je jouw kast makkelijk kan openen en je ook comfortabel kan zitten zonder dat de deurgreep in de weg zit. 

Liever toch handgrepen? Dan zorgen we met 32 verschillende handgrepen voor een duurzame toevoeging aan je opbergbank op maat. Ultrafijn gefreesd, design knopjes of strakke lijnen? Kies jouw favoriet.

Zitbank op maat in warm wit
Zitbank in Seashell (warm wit) met een boventablet in Weave Wool Beige (geweven textielstructuur)

Jongen dat een boek leest op een zitbank op maat

Een plint onderaan beschermt jouw zitbank tegen schoenstrepen of stofzuigen.

Zitbank met een greeplijst voor een extra mooi en praktisch resultaat
Een extra dik boventablet van 36 mm zorgt voor extra stevigheid

Zitbank op maat ontwerpen in de online 3D tool van maatkasten online

Multifunctionele meubels voor veelzijdige ruimtes

Op zoek naar meer ruimtebesparende en veelzijdige inrichtingsopties? Kies voor multifunctioneel meubilair en zorg voor een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trapkast die ook als vestiaire of speelhoek dient? Of een functionele combinatie van een commode en kledingkast die meegroeit met je kind? Maatkasten zijn de ideale multifunctionele meubels om extra bergruimte te creëren. 

Klaar om aan de slag te gaan?

Of meer inspiratie nodig?