Terug naar overzicht

Een zwarte kast in je interieur? Zo doe je dat goed!

De kleur zwart lijkt voor veel interieurliefhebbers een gewaagde stylingkeuze. Toch is Elegant Black een van de meest populaire kleurkeuzes voor onze maatkasten. En dat verbaast ons niet: zwart is namelijk enorm veelzijdig. Nog niet helemaal zeker hoe je een zwarte maatkast in je interieur verwerkt? Wij inspireren je graag!

In welke interieurstijlen past zwart

Als überminimalistische kleur komt zwart uitermate goed tot zijn recht in moderne interieurs. Het vormt een interessant contrast met de veelvoorkomende witte muren en lichthouten vloeren. Maar ook in warmere Japandi of boho interieurs is zwart de perfecte aanvulling op de vele natuurlijke materialen, beige tinten en textuurverven. Zelfs in klassieke en landelijke interieurs kan je uitermate goed spelen met Elegant Black, want de zichtbare houtstructuur zorgt voor een warm effect en geeft je maatkast extra karakter. Kortom, met zwart zit je altijd goed. Op je maatkasten dus ook!

In welke ruimtes kan je zwart gebruiken?

Goed nieuws, want wie fan is van zwart, kan er nagenoeg elke kast in dopen. Zo zorgt een donkere kleerkast op de slaapkamer voor een gezellig en geborgen effect. Een zwarte commode of tv-meubel in de living zorgt dan weer voor een eyecatcher-effect. Ook plafondhoge opbergkasten in de eetruimte of bureau zorgen voor een moderne toets en een tijdloze uitstraling. Daarom gingen heel wat van onze klanten al creatief aan de slag met een maatkast in Elegant Black.

Combineer met goudkleurige handgrepen voor een luxueuze look

Deze slaapkamer krijgt een elegante look dankzij de gouden Monument handgrepen in combinatie met de Elegant Black kleerkast: het zwart maakt de kamer gezellig en past als gegoten bij de lichthouten visgraatvloer. Een perfect match ook met de groene accentmuur, als je het ons vraagt.

Zet zwart in als accent

Deze zwarte opbergkast in de badkamer contrasteert met de witte muren, net als de deurklink, de lichtschakelaars, de inbouwspotjes en de spiegel. De dynamische combinatie van zwart en wit creëert de perfecte omgeving voor een verkwikkende start van de dag, een sereen pauzemomentje tussendoor of een rustgevend ritueel voor het slapengaan. De push-to-open kastdeuren maken de minimalistische look af.

Opbergkast half vrijstaand. Kleur: Elegant Black, Handgrepen: Push To Open

Combineer met hout voor een warme look

Elegant Black, die trouwens een zichtbare houtstructuur heeft, doet het bijzonder goed in combinatie met andere houttinten. Zo ook met een open module in onze warme Essential Oak Naturel of een houten vloer, zoals in deze woonkamers. Het lichte hout zorgt voor een natuurlijke touch die je living een karaktervolle uitstraling geeft. Bijkomende tip: door te kiezen voor een zwevend tv-meubel creëer je een luchtigheid die het zwart perfect aanvult.

Zwart kan subtiel zijn …

Hoe hard we ook fan zijn van onze Dusty Coral en Industrial Green, een zwarte maatkast is de ideale keuze voor wie het graag subtiel houdt. Elegant Black leent zich dan ook per-féct voor de werkruimte. Een zwarte commode draagt bij aan een zakelijke en serene werkplek waar je geconcentreerd kan werken. Veel bergruimte, minimale afleiding. Veel netter dan een open rek waaruit je archiefdozen puilen, toch?

Commode, ingebouwd. Kleur: Elegant Black, Handgrepen: Blok 

… maar zwart kan ook een statement zijn.

Een zwarte maatkast hoeft uiteraard niet subtiel te zijn en kan het statement piece van je interieur worden. Zo maak je van plafondhoge opbergkasten of sprekende kleerkasten de hoofdrol van je ruimte door ze in elegant zwart te dopen. Combineer hoge opbergkasten met een laag tv-meubel (wandcombinatie) om je ruimte optimaal te benutten of speel met open en gesloten volumes voor een verrassend eindresultaat.

Combineer met kleur

Dat zwart veelzijdig is, hoeven we je ondertussen niet meer te vertellen. Maar dat het te combineren valt met letterlijk élke kleur? Dat vermelden we graag nog eens extra. Plaats een zwarte kast voor een gekleurde accentmuur of style je kast met vrolijke accessoires voor een speelse look.

Dressoir, ingebouwd en zwevend. Kleur: Elegant Black, Handgrepen: Push To Open

Gratis kleurstalen bij Maatkasten Online

Bekijk de kleur Elegant Black bij jou thuis

Wil je liever met je eigen ogen aanschouwen hoe goed Elegant Black het in jouw interieur doet? Bestel je gratis kleurstaal.