Verlanglijstje

Er staat nog geen droomkast in jouw verlanglijstje…

Maak nog een kast

Winkelmandje

Stuur je maatkast door

Wijzig naam van je maatkast

Wijzig de opmerking van je maatkast

Keer terug naar het overzicht

De droomkast van Leslynn

maatkastenonline-opbergkast-tannedpeach-loop-leslynn.jpg
mouse scrollwheel

Maatkasten Online… 
Wat een lifesaver!

Tegen het einde van de lente van 2021 hadden we ons huisje eindelijk bijna af. Enkel de inrichting moesten we nog voor onze rekening nemen. We wisten al bij het tekenen van de plannen dat we onvoldoende ruimte zouden hebben in de 3 slaapkamers om elke kamer van een aparte kleerkast te voorzien. We hadden daarom beslist om op een centrale plaats ‘een nis’ te voorzien waarin we een inbouwkast op maat zouden laten maken. Wat we nog niet wisten tijdens onze ontmoetingen met de architect was dat er een gebrek aan budget zou zijn. Onze architect waarschuwde ons hier wel voor, maar we hadden er geen oren naar. We moesten en zouden de kast van onze dromen laten maken, waarin we plaats zouden hebben voor de kledij van 5 personen en waarin een was-droogcombinatie zou passen.

We lieten verschillende schrijnwerkers uit de buurt langskomen en gaven al onze eisen met hen mee naar de rekentafel. We vielen echter van de ene verbazing in de andere. De offertes die we binnen kregen, deden spontaan onze bloeddruk stijgen. 


Zoals de architect had voorspeld, hadden we amper nog budget over, laat staan om onze droomkast ter plaatse op maat te laten maken. We moesten dus op zoek naar alternatieven. Mijn man zei vol zelfvertrouwen: “Ik zal anders wat planken gaan halen in de houtshop en ik maak die kast wel zelf”. Hij zag onmiddellijk aan mijn gelaatsuitdrukking dat ik ‘het niet zo een geweldig plan’ vond. Ik moest snel met een beter idee afkomen, voordat hij de autosleutels kon nemen om naar de houtshop te rijden.

Ik herinnerde me dat ik op instagram een gesponsord bericht had gezien van ‘maatkasten online’, die een betaalbare oplossing bieden voor elk ‘kastprobleem’.

We bekeken samen de website en stonden versteld van hoe snel en gemakkelijk je een kast kan samenstellen. Er waren meer kleurcombinaties dan je je bij een kast kan inbeelden en zoveel verschillende mogelijkheden qua opstelling. 


Oké… we moesten enkele van onze eisen laten varen, maar die waren we al snel vergeten toen we op het einde van de configuratie de uiteindelijke prijs zagen. Wat een verschil met de offertes die we binnen kregen. Maar… ik was nog niet tevreden over de kleur van de kast. Even een kanttekening: mijn man en ik staan vaak lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om kleuren, vormen, strak of organisch, enzovoort (but we make it work). Ik wilde graag wat kleur in huis brengen en de centrale inbouwkast was de ideale manier om dat te doen.

Na een paar ‘renders’ van verschillende kastkleuren, heb ik uiteindelijk gekozen voor ‘tanned peach’. Tanned wat? Wel denk gewoon aan een perzik die wat lang in de zon heeft gelegen. Sommige kleurenblinde mensen zouden gewoon zalmroos zeggen.


Zowel mijn man als ik konden tevreden zijn. Hij was tevreden omdat ik eindelijk de website van maatkasten online kon afsluiten en omdat hij de kast zelf ineen mocht zetten. Ik was tevreden omdat ik een kwalitatieve kast zou hebben voor een zacht prijsje in plaats van wat planken die aan elkaar worden geschroefd.

Enkele weken later werd de kast geleverd. Zoooo veel stukken. De moed zakte wat in onze schoenen… tot we de handleiding zagen. OK! Met de hulp van mijn schoonvader kunnen we dit aan! Zeker omdat alle planken een unieke sticker hebben, met daarop een beschrijving van de plank en de plaats waar de plank juist moet komen.

Het moeilijkste deel van heel de montage is het waterpas krijgen van vloerplanken, zeker met die helling van onze gepolierde beton en een man die naast het woord ‘perfectionist’ in het woordenboek staat. Het kader van de kast stond er in ‘no time’, maar we waren niet tevreden met de volgorde van de kasten. Gelukkig konden we de verschillende delen van de kast nog verschuiven en veranderen van volgorde. Zo kwamen we tot de perfecte opstelling en konden we de delen aan elkaar vastschroeven en de schappen installeren. De plinten rondom de kast waren wel een uitdaging. We hadden ze in overmaat besteld omdat we niet 100% zeker waren van de plaats die zou overschiet tussen de kast en de muren. Die moesten we dus nog op maat zagen. Daarna scharnieren in de deuren en deuren erop. Jak!! Scharnieren in deuren schroeven. Dat moet altijd perfect zijn of die deuren hangen scheef.


Maar wacht… die scharnieren moeten niet geschroefd worden. Gewoon insteken en vastklikken. Wat een zalig systeem! Nog nooit gezien! Die deuren hingen eraan vooraleer ik ‘tanned peach’ kon zeggen.

Nu de handvatjes er nog aan. We hadden gekozen voor bruine lederen hendeltjes (loop handgrepen) die perfect passen bij de kleur van de deuren. Maar waar zijn die handvaten toch? We konden ze niet meer vinden. Even bellen met de dienst na verkoop en een paar dagen later hadden we zonder problemen een nieuwe set handvaten.


Wat een ‘eyecatcher’ is die kast toch. Het middelpunt van ons kleine, moderne huisje en het gespreksonderwerp van elke bezoeker.

Geen uur gaat voorbij zonder de kast voorbij te lopen, 1 van de deuren te openen of er iets uit te nemen. Het moest dus van de eerste keer goed zijn. En dat is het ook, nog steeds. Dankzij maatkasten online.

Geschreven door: Leslynn - 
@leslynn_m


Lees meer persoonlijke verhalen:
Het verhaal van Céline


Log in

Bestaande klanten

Nieuw bij Maatkasten Online?

Maak in 1 minuut jouw account aan.

Maak een nieuw account aan


Ga terug