Terug naar overzicht

De droomkast van Leslynn: "Maatkasten Online… Wat een lifesaver!"

Gesponsorde publiciteit

Ingebouwde maatkast met wasmachine van maatkastenonline

Ingebouwde opbergkast met buitenzijde in de kleur Tanned Peach en binnenzijde in Front White, handgrepen: Leather Loop

Tegen het einde van de lente van 2021 hadden we ons huisje eindelijk bijna af. Enkel de inrichting moesten we nog voor onze rekening nemen. We wisten al bij het tekenen van de plannen dat we onvoldoende ruimte zouden hebben in de 3 slaapkamers om in elke kamer van een aparte kleerkast te voorzien. We hadden daarom beslist om op een centrale plaats een nis te voorzien waarin we een inbouwkast op maat zouden laten maken. Wat we nog niet wisten tijdens onze ontmoetingen met de architect was dat er een gebrek aan budget zou zijn. Onze architect waarschuwde ons hier wel voor, maar we hadden er geen oren naar.

Inbouwkast in de kleur Tanned Peach van maatkastenonline

De droomkast

We moesten en zouden de kast van onze dromen laten maken, waarin we plaats zouden hebben voor de kledij van 5 personen en waarin een was-droogcombinatie zou passen.

We lieten verschillende schrijnwerkers uit de buurt langskomen en gaven al onze eisen met hen mee naar de rekentafel. We vielen echter van de ene verbazing in de andere. De offertes die we binnen kregen, deden spontaan onze bloeddruk stijgen. Zoals de architect had voorspeld, hadden we amper nog budget over, laat staan om onze droomkast ter plaatse op maat te laten maken. We moesten dus op zoek naar alternatieven. Mijn man zei vol zelfvertrouwen: “Ik zal anders wat planken gaan halen in de houtshop en ik maak die kast wel zelf”. Hij zag onmiddellijk aan mijn gelaatsuitdrukking dat ik ‘het niet zo een geweldig plan’ vond. Ik moest snel met een beter idee afkomen, voordat hij de autosleutels kon nemen om naar de houtshop te rijden.

Ik herinnerde me dat ik op Instagram een gesponsord bericht had gezien van ‘Maatkasten Online’, die een betaalbare oplossing kon bieden voor elk ‘kastprobleem’.

Meisje opent een inbouwkast in de kleur Tanned Peach van maatkastenonline

De betaalbare oplossing

We bekeken samen de website en stonden versteld van hoe snel en gemakkelijk je een kast kan samenstellen. Er waren meer kleurcombinaties dan je je bij een kast kan inbeelden, en zoveel verschillende mogelijkheden qua opstelling.

Oké… we moesten enkele van onze eisen laten varen, maar die waren we al snel vergeten toen we op het einde van de configuratie de prijs zagen. Wat een verschil met de offertes die we binnen kregen. Maar… ik was nog niet tevreden over de kleur van de kast. Even een kanttekening: mijn man en ik staan vaak lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om kleuren, vormen, strak of organisch, enzovoort (but we make it work). Ik wilde graag wat kleur in huis brengen, en de centrale inbouwkast was de ideale manier om dat te doen. Na een paar ‘3D-renders’ van verschillende kastkleuren, heb ik uiteindelijk gekozen voor Tanned Peach. Tanned wat? Wel denk gewoon aan een perzik die wat lang in de zon heeft gelegen. Sommige kleurenblinde mensen zouden gewoon zalmroos zeggen.

Zowel mijn man als ik konden tevreden zijn. Hij was tevreden omdat hij de kast zelf ineen mocht zetten. Ik was tevreden omdat ik een kwalitatieve kast zou hebben voor een zacht prijsje.

De montage, wat een zalig systeem!

Enkele weken later werd de kast geleverd. Zoooo veel stukken. De moed zakte wat in onze schoenen… tot we de montagehandleiding zagen. OK! Met de hulp van mijn schoonvader kunnen we dit aan! Zeker omdat alle planken een unieke sticker hebben, met daarop een beschrijving van de plank en de plaats waar de plank juist moet komen.

Het moeilijkste deel van heel de montage is het waterpas krijgen van vloerplanken, zeker met die helling van onze gepolierde beton en een man die naast het woord ‘perfectionist’ in het woordenboek staat. Het kader van de kast stond er in no time, maar we waren niet tevreden met de volgorde van de kasten. Gelukkig konden we de verschillende delen van de kast nog verschuiven en veranderen van volgorde. Zo kwamen we tot de perfecte opstelling en konden we de delen aan elkaar vastschroeven en de legplanken installeren. De paslatten rondom de kast waren wel een uitdaging. We hadden ze in overmaat besteld omdat we niet 100% zeker waren van de ruimte die zou overschieten tussen de kast en de muren. Die moesten we dus nog op maat zagen. Daarna scharnieren in de deuren en deuren erop. Jak!! Scharnieren in deuren schroeven. Dat moet altijd perfect zijn of die deuren hangen scheef.
Maar wacht… die scharnieren moeten niet geschroefd worden. Gewoon insteken en vastklikken. Wat een zalig systeem! Nog nooit gezien! Die deuren hingen eraan vooraleer ik ‘tanned peach’ kon zeggen.

Wat een ‘eyecatcher’ is die kast toch.

Het middelpunt van ons kleine, moderne huisje en het gespreksonderwerp van elke bezoeker.
Geen uur gaat voorbij zonder de kast voorbij te lopen, 1 van de deuren te openen of er iets uit te nemen. Het moest dus van de eerste keer goed zijn. En dat is het ook, nog steeds. Dankzij Maatkasten Online!

Geschreven door Leslynn Mergan - Instagram: @leslynn_m