Terug naar overzicht

Dit is hoe we 699.872 kg CO₂ uitspaarden

Bij Maatkasten Online doen we ons best om milieubewust te werk te gaan. Zo is onze productie in Maldegem voorzien van zonnepanelen en komt ons hout uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast dragen we ons steentje bij aan een circulaire economie door onze reststromen om te toveren tot nieuwe producten, in samenwerking met Unilin.

Platen uit herwonnen hout

Voor onze materialen kiezen we steevast duurzame oplossingen. Zo is ons plaatmateriaal gemaakt van vlaslemen, een restproduct uit de textielsector dat anders op de afvalberg zou belanden. Dit herwonnen hout geven we vol overtuiging een nieuw leven in onze maatkasten.

Door resthout te verwerken tot kwalitatieve plaatmaterialen, wordt het gered van verbranding en verminderen we dus de CO₂ uitstoot.

Van restjes naar nieuwe materialen

Maar ook met onze restjes springen we bewust om. Zo bezorgen we onze reststromen aan Unilin, die er op hun beurt nieuwe materialen mee maken. Als pionier in de circulaire economie spoort dit Belgisch bedrijf interieurprofessionals namelijk aan om zo duurzaam mogelijk te produceren, en Maatkasten Online maakt met veel plezier deel uit van die groep ‘bewuste makers’.
Dankzij die fijne samenwerking kunnen we met enige fierheid zeggen dat we in 2021 zo’n 437 ton herwonnen hout ingezameld hebben. Daarmee heeft Unilin 601 m³ spaanplaten gemaakt. Dat scheelt heel wat onnodige boskap, waarmee we in totaal maar liefst 699.872 kilo CO₂ uitstoot vermeden! Dat kan al tellen. 

Op zoek naar een duurzame kast?

Een maatkast van Maatkasten Online is niet alleen duurzaam, maar ook perfect afgestemd op jouw woning, ruimte en persoonlijkheid. Laat je inspireren door onze maatkasten of laat je creativiteit de vrije loop in onze configurator.